Kartal Tibet son yolculuğuna uğurlandı

Kartal Tibet son yolculuğuna uğurlandı
NotHaber

Türk sinema ve tiyatro dünyasının usta ismi Kartal Tibet son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.

Türkiye onu melodramlarla ve oynadığı tarihi filmlerle tanımıştı. Dün yaşamını yitiren usta oyuncu, yönetmen ve senarist Kartal Tibet son yolculuğuna uğurlandı. Zincirlikuyu Camii avlusunda düzenlenen Cenaze Töreninde sanat, devlet ve iş dünyasından pek çok isim yer aldı.

HÜLYA KOÇYİĞİT: TÜRK HALKI ONU ÇOK SEVDİ

Orhan Gencebay, Kartal Tibet'in tarihi sinemayla öğreten önemli isimlerin başında geldiğini hatırlatarak “Hiçbir zaman unutulmayacak. Nur içinde yatsın” dedi. Oyuncu arkadaşı Hülya Koçyiğit ise "Türk halkı onu çok sevdi. Sadece aktör olarak değil, yönetmenlik yaptığı filmlerle de." diye konuştu.

BAKAN ERSOY: KARTAL TİBET’İN ADI YAŞATILACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kartal Tibet’in ölümünü "Tiyatro ve sinema dünyasının en önemli sanatçılarından birini maalesef kaybettik" sözleriyle karşıladı.Ersoy, "Bundan sonra bize düşen sanatçımızın isminin kalıcı hale gelmesi için bakanlık olarak ailesiyle birlikte elimizden geleni yapmak. Bu çerçevede ailesiyle görüşüp anısını yaşatmak için bize düşen onların planladıkları şeyler varsa biz de bakanlık olarak elimizden gelen desteği gösteririz " ifadesini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz