Karakolda ölüme soruşturma! Polis şiddeti iddiası

Karakolda ölüme soruşturma! Polis şiddeti iddiası
NotHaber

Esenyurt’ta 5 Haziran'da gözaltına alınan Birol Yıldırım'ın polis karakolunda hayatını kaybetmesiyle güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul'un Esenyurt ilçsindeki polis merkezinde 5 Haziran 2021 gecesi yaşanan olayda güvenlik amiri Birol Yıldırım, hayatını kaybetmişti. Ailesinin darp iddiasında bulunduğu Yıldırım'ın ölümüyle ilgili polis merkezi önünde ve içinde yaşananların yer aldığı güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

"NİYE BAĞIRIYORSUN, BEN BAĞIRIYOR MUYUM?"

Karakolun içindeki güvenlik kamerasında saat 23.23'ü gösterirken Yıldırım, polislerle tartışmaya başlıyor. Bu sırada bir polis memuru, Yıldırım'a "Ne bağırıyorsun, niye bağırıyorsun? Ben bağırıyor muyum?" ifadesini kullanıyor. Aynı polis memuru, Yıldırım'ı "Yürü, yürü" diyerek güvenlik kamerasının bulunmadğı mutfağa doğru yürütüyor.

"Bırak beni, saygısızlık yapma. Tamam, tamam" diyen Yıldırım ile yanına gelen arkadaşı saat 23.32'de yemek salonuna çekiliyor.Saat 23.45'i gösterdiğinde ise polis memurları dışarı çıkmaya başlıyor. Polis memurlarından biri elinin üzerini ovmaya başlıyor.

Polis memuru yumruğunu sıkarak, mesai arkadaşına gösteriyor. Ardından da elinin üzerine buz koyuyor. Saat 23.47'ü gösterdiğinde ise komiser yardımcısı da yemek salonundan koridora çıkıyor.

BAŞSAVCILIKTAN SORUŞTURMA

İstanbul Valiliği'nce daha önce bekleme odasında fenalaşarak hayatını kaybettiği açıklanan Yıldırım'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ise bugün yazılı açıklama yaptı.

Yıldırım'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, Cumhuriyet savcısının aynı gün polis merkezindeki güvenlik kamerası kayıtlarını temin ederek, sesli ve görüntülü materyallerle olay yeri incelemesini yaptığı, maktul ile ilgili adli muayenenin yapıldığı, ölüm sebebi ve zamanının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiği anlatıldı.

HERKESİN İFADESİ ALINDI

Açıklamada, olayla ilgili polis merkezindeki polisler, bekçiler ve vatandaşlar olmak üzere tüm kişilerin ifadelerine başvurulduğu kaydedilen açıklamada," Güvenlik kamera kayıtlarıyla ilgili teknik analiz ve Adli Tıp Kurumu'ndaki detaylı inceleme devam ediyor. Soruşturma tüm yönleriyle araştırılmak suretiyle titizlikle sürdürülüyor" ifadelerine yer verildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz