Karaismailoğlu: Kanal İstanbul sayesinde Marmara, Avrasya’nın merkezi olacak!

Karaismailoğlu: Kanal İstanbul sayesinde Marmara, Avrasya’nın merkezi olacak!
NotHaber

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul sayesinde İstanbul’un dünyanın en önemli lojistik merkezi olacağını belirterek “Marmara da Avrasya’nın ekonomi, finans ve ticaret merkezi olacak” dedi.

Afyonkarahisar’da düzenlenen Ortak Akıl Konferansı’na katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılımcılara Kanal İstanbul’u anlattı. Kanal İstanbul sayesinde İstanbul’un dünyanın en önemli lojistik merkezlerinden biri haline geleceğini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul sayesinde Marmara Bölgesi Avrasya’nın ekonomi, finans ve ticaret merkezi olacak” dedi.

KANAL İSTANBUL, DOĞAL SU HAVZASINA YAPILACAK

Kanal İstanbul’un güzergahının yüzde 78’nin su ve su havzası olan bir alandan geçtiğini hatırlatan Karaismailoğlu, “Bu sayede yapım esnasında minimum hafriyat çıkacak. Halihazırda doğal bir su yolu olan Sazlıdere havzasının genişletilerek gemi geçişine uygun hale getirilmesi projesi olarak da bakabiliriz” dedi.

SU KAYBI YENİ BARAJLARLA GİDERİLECEK

Sazlıdere’den kaynaklanan su kaybının barajlar yapılarak gidereceklerini belirten Karaismailoğlu, “Melen sistemi ve diğer barajlarla su varlığı geliştirilecektir. Buna karşın Kanal İstanbul güzergahı üzerinde hiçbir orman arazisi de bulunmamaktadır” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz