Karadeniz'i sel vurdu! Yaşlı kadın sulara kapıldı

Karadeniz'i sel vurdu! Yaşlı kadın sulara kapıldı

Karadeniz Bölgesi kuvvetli yağışlara teslim oldu. Bartın'da heyelan meydana geldi; 1 ev yıkıldı, 1 kişi sel sularına kapıldı. Kastamonu, Sinop ve Karabük'te de yağışlar nedeniyle hayat olumsuz etkilendi.

Bartın'da etkili olan şiddetli sağanak bazı bölgelerde sele yola açtı, araçlar sürüklendi, çok sayıda iş yeri ve evi su bastı. Sel nedeniyle ahşap bir evin büyük bölümü yıkıldı, evdeki yaşlı bir kadın da sel sularına kapıldı.

SEL SULARI EVLERİ YIKTI

Bartın'da şiddetli yağış sel ve heyelana neden oldu. Akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanak, Ulus ilçesi ile ilçeye bağlı Kumluca ve Apdipaşa beldesinde hayatı olumsuz etkiledi.

Sel nedeniyle Akören Söküler köyünde ahşap bir evin büyük bölümü yıkıldı, evdeki yaşlı bir kadın da sel sularına kapıldı.

Yağış nedeniyle Bartın-Karabük kara yolu Yenihan mevkisinde yol çöktü, bir araç sel sularına kapıldı, araçta bulunan iki kişi AFAD ve vatandaşlar tarafından kurtarıldı, evlerde mahsur kalan 20 kişi karayolları ve belediye iş makineleriyle kurtarıldı.

HEYELAN YOLU KAPATTI

Kumluca beldesi Zafer köyünde Herkeme Deresi'nin taşması sonucu bazı araçlar sel sularına kapıldı, evlerin alt katları ve iş yerlerini su bastı, bazı vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.

Sel bölgelerine Karayolları, DSİ, AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bartın Valisi Sinan Güner, saat 03.00 sıralarında ilk ihbarların gelmeye başladığını belirterek, şu an bulundukları Bartın-Abdipaşa-Ulus kara yolunda heyelanlar meydana geldiğini yolu açarak buraya kadar ulaştıklarını bildirdi.

OTOMOBİLDE MAHSUR KALDILAR

Diğer yandan Kastamonu'nun Küre ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle 2 otomobil toprak altında kaldı. Karabük'te kent merkezi ve ilçelerde aniden bastıran sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Sinop'ta kuvvetli ve gök gürültülü yağış, kent merkezi ile Türkeli ve Ayancık ilçelerinde bazı ev ve iş yerlerinde su baskınlarına nedn olurken, küçük çapta heyelanlar da meydana geldi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz