Karadeniz'den acı haber: 4 vefat, 1 kayıp

Karadeniz'den acı haber: 4 vefat, 1 kayıp
NotHaber

Bartın, Sinop, Kastamonu ve Samsun’da meydana gelen sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Kastamonu'da sel sularına kapılan 4 kişi vefat ederken, 1 kişi aranıyor. Kayıp sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Batı Karadeniz'de şiddetli yağışlar felaket getirdi. Bartın, Samsun, Sinop ve Kastamonu'da sel ve heyelanlara neden olurken Kastamonu’da 4 kişi hayatını kaybetti. Bartın’da ise kaybolan yaşlı bir kadını arama çalışmaları devam ediyor.

Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 4 kişi hayatını kaybederken, Bartın’da kaybolan 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta kuvvetli sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bartın’da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir. Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır" denildi.

Açıklamada, Türk Kızılay’ı tarafından toplam 77 personel ve gönüllü, 7 ikram aracı ve 22 araç görev yapmakta olduğu; 500 sıcak yemek, 1050 kumanya, 1768 ikramlık malzeme, 1229 içecek ve 2 bin 434 su dağıtımının yapıldığı ifade edildi.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLİYOR

Sel bölgesinden vatanşların tahliyesi sürüyor. Bartın; Ulus İlçesi Zaferköy Ağdacı Mahallesinde 300; Kastamonu; Cide İlçesi Çayüstü köyü Güzel ve Merkez mahallelerinden 210;  Sinop; Ayancık ilçesi Babaçay, Zaviye, Söküçayırı ve Yenikonak köylerinden 106 afetzede  helikopter ve diğer araçlar yardılmıyla güvenli bölgelere tahliye edildi. Diğer bölglerde de tahliye çalışmalarını devam ettiği bilgisi verildi.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamada yağışların bugün 18.00 civarında bölgede etkisini kaybetmesinin beklendiği belirtildi

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz