Karadeniz’de çay ve fındık göçüyle vakalar 4 kat arttı

Karadeniz’de çay ve fındık göçüyle vakalar 4 kat arttı
NotHaber

Karadeniz'de çay ve fındık hasat sezonu beraberinde koronavirüs vakalarının yükselişine neden oldu. 1 Temmuz’dan bu yana bölgede vaka sayısı 4 kat arttı.

1 Temmuz’da yürürlüğe giren normalleşmeyle birlikte pandemi yasakların gevşetilmesi sonrası son 1 ay içinde özellikle Karadeniz bölgesinde Vaka Sayılarının yeniden artışa geçtiği gözlendi. Dönemsel göçlerin şu sıralar yoğun olarak yaşandığı bölgede, çay ve fındık hasat sezonuyla birlikte Koronavirüs vakaları son 1 ayda  4 kat arttı.

VİRÜSE KARŞI ÖNLEMLERE UYUM YÜZDE 20

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Faruk Aydın, koronavirüs salgınında normalleşme sonrasında vaka artışlarının yaşanacağına dair daha önce öngörüde bulunduklarını söyledi.

Önlemlerin bırakılması, normalleşme hareketlerinin açılması ve turizm hareketliliğinin başlaması neticesinde bunun olacağını gördüklerini dile getiren Aydın “Çünkü insanların artık önlemlere uyumu şiddetli derecede düştü. Cadde ve sokağa çıktığınızda gördüğünüz, insanların uyumu yüzde 20’lerde'' diyerek insanların kurallara riayet etmediğinin altını çizdi.

“İNSANLAR DURUMU CİDDİYE ALMIYOR”

Karadeniz’de vakalarda son bir ayda yaşanan büyük yükselişi değerlendiren Aydın “Bölgemizdeki artış 1 Temmuz’a göre 4 mislinden fazla. Önce çay, sonra fındık hasat dönemi insan hareketlerini artırdı ve kalabalıkların oluşmasına sebep oldu. Turizm hareketleri de olabilir. Hepsinin etkisi var” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz