Kansere karşı savaşı kazanan 3 kadın, hastalara umut oluyor!

Kansere karşı savaşı kazanan 3 kadın, hastalara umut oluyor!
NotHaber

İzmir’de kanseri yenen kadınlar, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle bir araya gelerek kemoterapi tedavisi gören hastalara moral verdi.

İzmir’de Kent Onkoloji Merkezi’nde uygulanan tedavinin ardından kansere karşı olan mücadelesini 3 kadın, 1-31 Ekim Meme kanseri farkındalık ayı nedeniyle tedavi gören hastalarla bir araya geldi. Pembe kurdele takan savaşçı kadınlar, hemcinslerine, kanseri yenen Canan Yemez’in gerçek bir yaşam hikayesi olarak ele aldığı “Kalbini Şifana Aç” adlı kitabı hediye etti.

"PANDEMİ SÜRECİNDE TETKİKLERİMİ İHMAL ETTİM"

İlk olarak 2018 yılında cilt tümörü nedeniyle kanserle tanıştığını ve 2020'de hastalıkla göğsünde fark ettiği bir kitle üzerine tekrar karşılaştığını dile getiren Yeşim Yokuş, pandemi sürecinde tetkiklerini ihmal ettiği için hastalığın üçüncü evreye kadar ilerlediğini kaydetti. Kemoterapinin yan etkilerini çok az hissettiğini, hastalığın işine ve sosyal hayatına engel olmasına izin vermediğini anlatan Yokuş, "16 kür kemoterapi aldım. Ekim sonunda yeni bir ameliyat olacağım ve bu hastalığı bir daha gelmemek üzere kapatacağım" dedi. Kemoterapiyle ilgili toplum arasında yanlış bir algı bulunduğunu söyleyen Yokuş, moralin hastalığın seyrinde önemli bir rol oynadığını belirterek, "Kemoterapi aynı budama gibi. Hastalıklı bölgeleri budadığınız için tazeleniyorsunuz. Hayatın ne demek olduğunu daha iyi keşfediyorsunuz. Buradaki diğer hastalara bu sürecin ne kadar kısa sürede geçeceğini, sonunda ışığın ve zaferin olduğunu anlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU BİR SON DEĞİL BAŞLANGIÇ"

Pandemi nedeniyle doktora gitmeyi ertelediğini söyleyen Kıymet Şimşek, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Kendi el muayenemle tespit ettiğim bir kitle vardı. Daha önceki yıllarda da çıkıp kendi kendine kaybolmuştu, bu nedenle önemsemedim. 'Benim başıma böyle bir şey gelmez' diye düşünüyordum. Pandemi nedeniyle doktora gitmeyi öteledim. 1 Temmuz 2020'de tanımı aldım. Hastalık ikinci evresindeydi. Lenfe sıçramıştı. İki mememi de aldılar, artık protezliyim. Geçen hafta tedavimi bitirdik. Renkleri, güneşi, suyu, kuşları, her şeyi daha güzel görüyorum. Bu son değil başlangıç. Kaşlarımız geliyor, saçlarımız geliyor. Her şeye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Herkese umut olmaya geldik." İzmir 'de yaşayan 6 yaşında bir kız çocuk annesi Neslihan Ergin de "27 Şubat 2020'de bir kitle hissettim. İkinci evre meme kanseri olduğumu öğrendim. Tetkiklerin ardından ameliyat oldum. Sağ mememi aldılar. Kemoterapi süreci başladı. Normal hayatıma devam ettim. Kendime özen gösterdim. Tedavim sonlandı. Pandemiyi bahane etmeden kontrole gidilmesini tavsiye ediyorum" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz