Kamu görevlileri memur zammını yeterli bulmadı

Kamu görevlileri memur zammını yeterli bulmadı
NotHaber

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli olan memur zam oranını yeterli bulmayan Memur-Sen üyeleri yurdun dört bir yanında meydanlara çıktı.

 

 

Bugün açıklanan enflasyon rakamları sonrası memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan zam oranı yüzde 8,45 olarak açıklanmıştı. Ancak memurlar bu zam oranının yeterli bulmayarak meydanlara çıktı. Memur-Sen üyeleri 81 ilde ortak basın açıklaması yaptı. Memur maaşlarına seyyanen zam yapılmasını talep etti.

MEMUR MAAŞLARI ERİDİ

Çorum’daki basın açıklamasını yapan Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, memur maaşlarının fiyat artışı ve döviz kurlarındaki hareketlilik gibi nedenlerden dolayı eridiğini savunarak “Büyüme ve refah payı üzerinden kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerinin belirlendiği, emeğin değerinin yükseldiği, alın terinin karşılığının verildiği yeni bir sistem yürürlüğe konulsun." diye konuştu.

EYÜP DEĞER: EN AZ YÜZDE 10 SEYYANEN ZAM YAPILMALI

Mardin’de konuşan Memur-Sen İl Başkanı Eyüp Değer ise “En düşük devlet memur maaşının yüzde 10'undan az olmamak üzere seyyanen zam talebini her zemin ve şartta dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Seyyanen zam çağrımız, bu kapsamda görülmeli, gelir kayıpları giderilmelidir” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz