Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü! 8 kaybımız var

Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü! 8 kaybımız var
NotHaber

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına havadan müdahale eden Orman Genel Müdürlüğü'nün Rusya'dan kiraladığı yangın söndürme uçağı düştü. Uçakta 5'i Rus, 3'ü Türk, toplamda 8 kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş'ta çıkan Orman yangınına havadan müdahale eden Orman Genel Müdürlüğü'nün Rusya'dan kiraladığı yangın söndürme uçağı düştü. Kazaya ilişkin ilk açıklamayı yapan Rusya Savunma Bakanlığı, dağa çarparak düşen uçakta bulunan 5’i Rus, 3’ü Türk toplam 8 kişnin hayatını kaybettiğini duyurdu.

EKİPLER UÇAĞA ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Gelen bilgilere göre Bertiz bölgesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, söndürme çalışmalarına havadan da destek verildi. Çalışmalara katılan bir söndürme uçağı, henüz belirlenemeyen nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) Twitter'dan yaptığı açıklamada ise "Kahramanmaraş’taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana’dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir" İfadelerine yer verildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz