Kadıköy’de cami yakma girişimi!

Kadıköy’de cami yakma girişimi!
NotHaber

Kimliği belirsiz bir kadın İstanbul Kadıköy’deki bir camiyi cemaatin namaz kıldığını esnada yakmaya çalıştı.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Acıbadem'deki Faik Paşa Camisi bir kadın tarafından yakılmak istendi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, akşam namazı esnasında bir kadının camiye girdiği görülüyor. Bayanların namaz kıldığı bölüme giren kadın, burada bulunan şal, türban ve başörtüleri bir araya toplayıp yakıyor.

CEMAAT YANGINI BÜYÜMEDEN SÖNDÜRDÜ

Bir süre alevlerin büyümesini bekleyen kadın caminin içerisini yoğun bir duman tabakasının kaplaması sonrasında camiden çıkış yapıyor. Dumanları gören cami cemaati hemen yangına müdahale ediyor. Yangın fazla büyümeden söndürülüyor. Tedbir amaçlı itfaiyeye de haber veriliyor.

YANGIN ESNASINDA NAMAZ KILAN CEMAAT NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Cami görevlisi Abdullah Sayantürk, olayın namaz vaktine denk geldiğini belirterek “Namaz bitince aşırı dumanı gördük. Yangın tüpleriyle camı kırıp yangını söndürdük. Kameradan gördüğümüz kadarıyla namazdayken bir kadın giriyor ve örtüleri toplayıp yakıyor. Sonra da kaçıyor” diye konuştu.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞINI DUYURDU

İstanbul Valiliği olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada olayın 18.20’de meydana geldiğini bildirdi. Kadının kimliğinin henüz belirlenemediği belirtilen açıklamada “Şüphelinin yakalanması ve bu menfur olayın aydınlatılmasına yönelik soruşturma başlatılmıştır. Faikpaşa Cami’mize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz