Kademeli normalleşme başlıyor

Kademeli normalleşme başlıyor

17 günlük tam kapanmanın ardından İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayla 1 Haziran'a kadar kademeli normalleşme sürecine geçildi.

 

Kovid-19 vaka artışı sebebiyle tam kapanma dönemine giren Türkiye, bugünden itibaren kademeli normalleşme sürecine geçiyor. 17 Mayıs- 1 Haziran dönemini kapsayan kademeli normalleşmeye ilişkin tedbirler İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı.

Hafta sonu sokağa çıkma Kısıtlaması devam edecek

-Sokağa çıkma yasağı hafta içi saat 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak. Hafta sonu ise cuma günleri saat 21'den başlayarak Pazartesi saat 05.00'e kadar devam edecek.

-65 yaş ve üzeri vatandaşlardan iki doz aşı yaptırmış olanlar ve 18 yaş altı kişiler için herhangi bir sokağa çıkma yasağı getirilmeyecek.

-Aşı hakkı olmasına rağmen yaptırmayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ise yalnızca hafta içi saat 10.00-14.00 arasında sokağa çıkabilecek.

Seyahat, yeme-içme ve diğer durumlar için normalleşme tedbirleri neler?

-Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanmayacak. Ayrıca kısıtlama uygulanan süre ve günlerde toplu ulaşım araçlarıyla seyahate de bir kısıtlama getirilmeyecek. Özel araçla seyahat ise ancak zorunlu hallerde izne tabi olarak gerçekleştirecek.

-Yeme-içme yerleri hafta içi 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis hizmetine devam edecek. Hafta içi 20.00-24.00 ve hafta sonu 07.00-24.00 arası sadece paket servis hizmetini sürdürebilecek.

-Sinema salonları, kafeler, spor salonları, çay bahçesi ve hamam gibi yerlerin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmesine devam edilecek. Giyim, züccaciye, hırdavat gibi dükkanlar ve büro, ofis vb. işyerleri saat 07.00-20.00 arası hizmet gösterebilecek.

-Nikah merasimi, kına, nişan gibi etkinliklerin yapılmaması uygulamasına 1 Haziran'a kadar devam edilecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz