KADEM yurdundaki silahların imitasyon olduğu ortaya çıktı!

KADEM yurdundaki silahların imitasyon olduğu ortaya çıktı!
NotHaber

Oda TV yazarı Caner Taşpınar, KADEM yurdundan silah çıkarıldığını iddia etti. KADEM ve TRT, silahların yurtta çekilen bir belgeselde kullanılan imitasyon silahlar olduğunu açıkladı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’ndan silah taşındığı haberi hafta sonuna damgasını vurdu. Haberin sahibi ODA TV yazarı Caner Taşpınar. Yazar Taşpınar, iddiasını vatandaşlardan gelen fotoğraflarla dile getirdi. Ancak olayın perde arkasında çok başka bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı.

KADEM: İFTİRA HABERCİLİĞİ

İlk açıklama KADEM’den geldi. ‘İftira Haberciliğine Cevaben’ başlığıyla yayımlanan açıklamada, haberde bahsi geçen silahların gerçek olmadığı, imitasyon olan silahların yurtta TRT için çekilen bir belgeselde kullanıldığı belirtildi. Çekimler için emniyet birimlerinden izin alındığı ve çekimlerin mahallelinin gözleri önünde yapıldığı belirtildi. KADEM, yapılan haberi bir algı operasyonu olarak değerlendirdi.

TRT: HABER FETÖ TAKTİĞİNE BENZİYOR

TRT’den gelen açıklamada, yurtta FETÖ terör örgütünü anlatan ‘Mahrem’ adlı bir belgesel çekildiği, haberde fotoğrafları olan silahların gerçek olmadığı ve set aksesuarı olduğu belirtildi. Fotoğrafların çekildiği anda TRT logolu bir set aracının da bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, haberin uzmanlara yorumlatılarak verilmesi kumpas davalarındaki FETÖ taktiklerine benzetildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz