Kabine bugün toplanıyor

Kabine bugün toplanıyor
NotHaber

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde önemli gündem başlıkları konuşulacak. Yüz yüze eğitim, salgının seyri, PCR testi zorunluluğu ve dış politika gündemin ana maddelerini oluşturuyor.

Kabine toplantısı saat 16.00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. Toplantıda, okulların açılmasıyla birlikte salgına yönelik alınan tedbirler gözden geçirilecek.

TOPLANTININ GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Toplantının ana gündemi yüz yüze eğitimin başlamasıyla alınan yeni tedbirler, salgının seyri, Pcr Testi zorunluluğu ve dış politika olacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla ilgili olarak da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda hayata geçirilen tedbirleri paylaşacak. Eğitimin aksamaması için üniversitelerde alınan önlemler de değerlendirilecek.

ZORUNLU PCR TESTİ

Aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemiş olanlardan artık birçok yere girebilmeleri için negatif PCR test sonucu istenecek. Bu uygulamanın detayları incelenecek.

YERLİ AŞI ÇALIŞMALARI VE SON VERİLER

Günlük vaka sayılarının yanı sıra aşılamadaki son durum da değerlendirilecek, yerli aşı çalışmaları ele alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgındaki son veriler ve yerli aşı çalışmalarına ilişkin bir sunum yapacak.

AFGANİSTAN

Afganistan'daki son durum ve tahliye sürecinin ardından yaşanan gelişmeler değerlendirilecek. Olası bir göç dalgasına karşı alınan tedbirler gözden geçirilecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’dan tahliyesi gerçekleştirilen personel bilgisini ve Kabil Havalimanı’nın işletilmesine ilişkin çalışmalar hakkında detaylı sunum yapacak. Toplantıda alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz