Japonların "ölüm yalnızlığı" Türk belgeselinde

Japonların "ölüm yalnızlığı" Türk belgeselinde
NotHaber

Yalnız ölen Japonlar Türk belgeselinde

TRT World'ün yapımcılığını, Ensar Altay'ın ise senarist ve yönetmenliğini üstlendiği Belgesel film "Kodokushi", uluslararası prömiyerini 11-19 Haziran'da düzenlenecek "24. Uluslararası Şangay Film Festivali"nin ana yarışma bölümünde yapacak.

MODERN DÜNYANIN BUNALIMI

TRT'nin filme ilişkin yaptığı açıklamaya göre, "modern yaşam biçiminin insanları yalnız bıraktığı" fikrinden ilham alan belgesel film, öldükten haftalar sonra fark edilen kişilerin yalnız ölümlerini inceliyor.

Drama-belgesel türünde olan Kodokushi, ulusal prömiyerini 8. Boğaziçi Film Festivali'nde yaptı. Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışarak "Jüri Özel Ödülü"ne layık görülen film, bir belgeselin kurmaca filmlerle yarışmasıyla da festival özelinde bir ilki gerçekleştirdi.

KESİŞEN HAYATLAR

Filmin konusu ise şöyle: "Norihito, karşılaştığı yalnız ölümlerin etkisiyle kendi geçmişinde yaptığı hataları düzeltmeye karar verir. Fakat bu çaba onun hayatında beklenmedik yeni sorunlara yol açacaktır. Yaşlı Muramatsu ise toplumsal bir tecritte sessizce hayatını yaşamaktadır. Yaklaşan Sakura Festivali onun kaderini değiştirmek için bir umut ışığı olur. Dünyada var olmak için kendine bir sebep bulabilecek midir?"

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz