İzmir’e meteor heyecanı! “Bu daha fragman”

İzmir’e meteor heyecanı! “Bu daha fragman”
NotHaber

Davetsiz bir misafir İzmir’de geceyi aydınlattı. Dün gece saatler 01.54’ü gösterdiği sırada İzmir’de meteor düştüğü iddia edildi.

İzmir’de dün gece Meteor yağmuru heyecanı yaşandı. Saatler sabaha karşı 1.54’ü gösterdiğinde gökyüzünde ansızın beliren bir ışık huzmesi tüm şehri aydınlattı. Yıldız kayması olarak da bilinen bu gökyüzü olayı. birçok vatandaş tarafından da anbean kaydedildi. 

Uzmanlar tarafından,24 Ağustos’a kadar devam etmesi beklenen ve çıplak gözle Türkiye’den de izlenebilecek olan Delta Aquarids meteor yağmuru vatandaşları heyecanlandırırken davetsiz bir misafir İzmir’de geceyi aydınlattı. Sosyal medyanın da gündemine oturan bu konu hakkında sayısız paylaşım yapıldı. renginden dolayı kimyasal yapısında magnezyum içerdiği belirtiliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BU SAYI ARTACAK

Ege Üniversitesi Gözlemevi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali Dal gerçekleşen meteor yağmuru hakkında açıklamalarda bulundu. Gece yaşanan meteor yağmurunun sadece bir fragman olduğunu aktaran Dal, Perseid meteor yağmurunun 24 Ağustos’a kadar devam edeceğinin altını çizdi. 

Özellikle 13-14 Ağustos’ta maksimum seviyeye ulaşacağına dikkat çeken Dal, “Bu meteor yağmurunun başlangıcında ve bitişinde saatte 5-10 tane göktaşını görebileceğiz. Ancak 13-14 Ağustos'ta saatte 60'a yükselecek. Tam bir görsel şölen olacak. Saat 22.00'den sonra gökyüzüne bakmak gerekiyor” sözleriyle vatandaşların meteor yağmurlarını takip edebileceği zamanları vurguladı

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz