İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu-Paçacı gerilimine yanıt!

İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu-Paçacı gerilimine yanıt!
NotHaber

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Millet İttifakı içinde yaşanan Kılıçdaroğlu-Paçacı gerilimini “Millet İttifakı’nın kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek de abesle iştigaldir” diye değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, kendisini Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı gibi sunmasını ve vatandaşa vaatlerde bulunmasını eleştirmişti. Bunun üzerine Paçacı’nın açıklamalarına ilişkin CHP’lilerden yanıt gelmişti.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: CHP SÖZCÜLERİ BİZE SAYGIYLA YAKLAŞMALI

Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek CHP ve İYİ Parti arasındaki gerilime değinen İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Millet İttifakı’nın kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek de abesle iştigaldir. Ortada seçim olmadığı için CHP ile bir protokolümüz yok. Biz nasıl Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP sözcülerinin görüşlerine saygıyla yaklaşıyorsak aynı şekilde bize de saygı çerçevesinde yaklaşılmasını bekleriz” değerlendirmesinde bulundu.

MİLLET İTTİFAKI’NDA ÇATLAK MI VAR?

Bir basın mensubunun ‘Millet İttifakı'nda çatlak mı var?’ sorusu üzerine Dervişoğlu, “Her ittifakın kendi içinde oluşmuş şartları vardır. Sayın Paçacı'nın açıklamasının bir bardak suda fırtına koparacak, önemli olduğunu düşünmüyorum. Millet İttifakı'nın ruhunu yaşatmamızı bizden millet istiyor. Dolayısıyla biz siyasi partiler olarak bu isteği doğrudan doğruya karşılamakla mükellefiz. Millet İttifakı sıradan bir ittifak değildir. Kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek de abesle iştigaldir. Ortada seçim olmadığı için CHP ile bir protokolümüz yok. Biz nasıl Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP sözcülerinin görüşlerine saygıyla yaklaşıyorsak aynı şekilde bize de saygı çerçevesinde yaklaşılmasını bekleriz."

TUNÇ SOYER’E ‘PELİKAN’ GÖNDERMESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer’in yerel seçimler sonrası 'Sandıklar açıldığı andan itibaren ittifak fiilen bitmiştir' sözlerini hatırlatan Dervişoğlu, “Evet o ittifak protokol çerçevesinde sandıklar açıldığın bitmiştir ama o ittifakın ruhu yaşamaktadır. Millet bizden o ittifakın sürdürmemizi istiyor. Dolayısıyla bu konuyla alakalı CHP ile görüş ve fikir ayrılıklarımız söz konusu olabilir. Bu millet ittifakına zara vermez. Sayın Tunç Soyer, 'Ben sadece İzmir'de yaşayan insanların değil pelikanların bile belediye başkanıyım.' dedi. Vatandaşlarımız pelikanlardan daha fazla ilgi görme talebini sıklıkla güncelliyor." dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz