İYİ Parti, Mustafa Şentop’a seslendi: TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağır!

İYİ Parti, Mustafa Şentop’a seslendi: TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağır!
NotHaber

İYİ Parti Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, partisinin orman yangınları nedeniyle TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdığını açıkladı.

Orman Yangınlarının siyasi yansımalarında her geçen yeni bir gelişme daha yaşanıyor. İYİ Parti Meclis Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu orman yangınları nedeniyle partisinin TBMM’ni olağanüstü toplantıya çağırdığını duyurdu. İçinde bulunulan durumu ‘Türkiye yanıyor’ diye özetleyen Tatlıoğlu, “Bu nedenle İYİ Parti olarak TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Sayın Şentop'un Türkiye Büyük Millet Meclisini olağanüstü toplantıya davet etmesini talep ediyoruz” dedi.

TATLIOĞLU: TBMM BUGÜN TOPLANMAYACAKSA NE ZAMAN TOPLANACAK?

Orman yangınlarının TBMM’nin olağanüstü toplanmasının nedeni olduğunu bir kez daha vurgulayan Tatlıoğlu, “Bini geçen noktada 100 bin hektarın üzerinde orman, tabiat varlığımız yanmıştır. Dokuza yükselen can kaybımız söz konusudur. Eğer bugün toplanmayacaksa TBMM, ne gün toplanmalı? Bu nedenle de toplanmayacaksa da hangi nedenle toplanmalı?” şeklinde konuştu.

“ORTAK BİR KOMİSYON KURULMALI”

Meclisin acilen orman yangınları konusunu ele alması gerektiğini belirten Tatlıoğlu, “Ortak bir komisyonda bu meseleyle ilgili eksikler ve yarın için ne yapılabilmeyi konuşmalı. Türkiye artık böyle bir felaketler karşı karşıya kaldığında A'dan Z'ye hazırlıklı olmalıdır” dedi.

“TEMA VAKFI YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI ALMALI”

Öte yandan TEMA Vakfı'nın sorumluluk alması gerektiğine inandıklarını ifade eden Tatlıoğlu, “Bu nedenle TEMA’nın yangın söndürme uçağı temin etmesini, satın almasını, bu işi tamamen veya kısmen üstlenmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla yangın söndürme uçak kampanyası başlatmaları gerekir. Eğer bunu yaparlarsa ben şahsım olarak bir maaşımı TEMA Vakfı'na bağışlayarak böyle bir kampanyanın başlamasına katkıda bulunmak istiyorum" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz