İstanbul’un yeni metrosu 2022’de açılıyor

İstanbul’un yeni metrosu 2022’de açılıyor
NotHaber

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının 2022 yılının son aylarında açılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 8,4 kilometrelik Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro hattının tek yönde saatte 70 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğunu belirtti. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, metro hattının da büyük bir ihtiyacı gidereceğini söyledi.

METRO HATTINDA 7 İSTASYON OLACAK

Bakırköy sahilden başlayan metro hattı, Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı olmak üzere toplan 7 istasyona sahip olacak.
Metro hizmete girdiğinde, istasyonların oluşturacağı hareketlilik nedeniyle meydanların kısa sürede hem ticari hem de sosyal açıdan gelişen noktalara dönüşmesi bekleniyor.

İNŞAATIN YÜZDE 62’İ TAMAMLANDI

Metro inşaatının tünel kazı çalışmalarının yüzde 66'sı, istasyon betonarme işlerinin yüzde 47'si ve ray serimi işlerinin yüzde 25'i tamamlandı. Metro hattının toplam fiziki ilerlemesi yüzde 62 olarak belirlendi.

Bakırköy-Kirazlı metro hattı; Bağcılar-Kayaşehir, Yenikapı-Atatürk Havalimanı, Yenikapı-Kirazlı, İkitelli-Ataköy metro hatlarıyla ve Marmaray ile birbirine bağlanacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz