İstanbul’un gezgin köpeği Boji günde 30 kilometre seyahat ediyor!

İstanbul’un gezgin köpeği Boji günde 30 kilometre seyahat ediyor!
NotHaber

İstanbul’da toplu taşıma araçlarında seyahat etmesiyle fenomen haline gelen Boji’ye çip taktılar. Bu sayede Boji’nin tüm yolculukları an be an takip ediliyor.

İstanbul'un gezgin sokak köpeği Boji günde 30 kilometre toplu ulaşım araçlarında seyahat ediyor. Sosyal medyada Metro, Tramvay, vapur ve otobüs yolculuklarıyla ünlenen gezgin sokak köpeği Boji, derisinin altına takılan çip sayesinde adım adım takip ediliyor. Takip sisteminden elde edilen verilere göre Boji günde 29 durak yolculuk yapıyor. Kangal kırması olan Boji'nin en çok tercih ettiği hat T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı. Ancak seyahati Avrupa yakası ile de sınırlı kalmıyor. Anadolu yakasına geçerek M4 Kadıköy-Tavşantepe Metro Hattını kullandığı da oluyor.

BOJİ, BİR GÜNLÜK SEYAHATİNDE PEK ÇOK HATTA YOLCULUK YAPIYOR

Boji’nin bir günlük yolculuğuna baktığımızda sabah 10.30-15.30 saatleri arasında Göztepe'den Kartal'a, Kartal'dan Tavşantepe'ye gitti. Tavşantepe'den tekrar inip dinlendikten sonra yolculuğuna devam etti. Boji tüm yolculuk kurallarına vakıf, inen yolculara yol veriyor, bekleyip tren içine geçiyor sakin bir şekilde içeri geçip kendisine bir yer buluyor, metroyu kaçırdığı zaman ise metronun peşinden koşuyor. Boji yolcular tarafından da çok seviliyor.

"BOJİ'YE ÖZEL UYGULAMA İLE TAKİP EDİLİYOR”

İstanbul Metro İstanbul İşletme Müdürü Ömer Taşkara, Boji'yi anlık olarak takip ettiklerini ifade ederek “Boji, sakin ve huzurlu bir köpek. Aynı zamanda özgür ruhlu bir köpeğimiz. Boji'nin aç mı susuz mu olduğunu kontrol edebilmek için çip taktırdık. Boji'yi anlık olarak takip edebiliyoruz. Müşteri İlişkiler Müdürlüğümüzün telefonunda takip uygulaması var. Bu uygulama üzerinden Boji'yi takip edebiliyoruz. Günde hemen hemen tüm İstanbul'u geziyor. Uygulama tamamen Boji'ye özel Boji'yi takip amaçlı kullanıyoruz” dedi.

YOLCULAR BOJİ’Yİ ÇOK SEVİYOR

Boji ile seyahat eden yolculardan Abdulkadir Yalçın, “Bence çok güzel. Metroya neşe katıyor. Yüzümüzü güldürüyor. Ben de ilk defa böyle bir şey ile karşılaşıyorum. Çok güzel bir uygulama. Köpek hiç huysuzlukta çıkarmıyor" dedi.

Mustafa Kaya ise “Böyle uslu bir yolcumuz var yalnız maskesi yok. Sakin, temiz, ağır ağır yatıyor. Çok güzel bir uygulama umarım uzun ömürlü olur ve trenlerde gezer” dedi.

BOJİ İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Kangal çoban kırması olan Boji, ismini demiryolu terminolojisinden alıyor. Bojinin görevi metro ve metrobüslerde tekerleklerin hareketini sağlamak. Gezgin sokak köpeği her seferinde boji alanında uyuduğu için kendisine bu isim verildi.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz