İstanbul'da taksicilere kısa mesafe denetimi

İstanbul'da taksicilere kısa mesafe denetimi
NotHaber

İçişleri Bakanlığı tarafından dün yayımlanan taksi genelgesi çerçevesinde bugün İstanbul’un çeşitli noktalarında taksi denetimi yapıldı.

 

 

İstanbul'da taksicilere denetim yapıldı. Mecidiyeköy ve Kadıköy’de trafik polisi tarafından kurulan denedim noktalarında durdurulan taksi sürücülerinin belgeleri incelendi. Belgesi eksik olan sürücülere para cezası kesildi. Mecidiyeköy'de durdurulan taksinin ruhsatı askıya alındığı halde trafiğe çıktığı belirlendi. Taksi, çekici ile otoparka götürüldü.

İKİ TAKSİ ŞOFÖRÜNE 2 BİN 678 TL CEZA

Kadıköy’deki denetimde ise çalışma izni ve ruhsat süresinin dolduğu tespit edilen 2 taksi sürücüsüne toplam 2 bin 678 lira para cezası kesildi. Sürücülerden biri uygulanan cezaya tepki gösterdi. Taksiler ise çekici yardımıyla Yediemin Otoparkı’na götürüldü. 

"RUHSAT KAYDI YOK DİYE ARAÇ MI BAĞLANIR?"

Aracı bağlanan taksi sürücüsü Tuncay Ağca, “Hırsızlık mı yaptım da bu aracı bağlıyorsunuz? Ruhsat kaydı yok diye araç mı bağlanır? Benim sicilime girip baksınlar trafik cezam bile yok. Yolcu taşıma kartım ve gerekli belgelerim var. Sadece diğer aracımız arızalı olduğu için tamire gitti. Ben de boş durmamak için bu araçla 2 saatliğine işe çıktım. Suçumuz buysa eğer kanunun kestiği parmak acımaz” dedi.

“YOLCU VARSA BİZ DE VARIZ”

Taksi sürücüsü Muammer Kocaman İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan taksi denetleme genelgesinden haberdar olduğunu ve doğru bulduğunu belirterek “Kısa Mesafe almazsan faturasını ödeyeceksin. Bu yolcu varsa biz varız. Bu yolcu yoksa biz yokuz. Bu plaka 2,7 milyon ise bu yolcular sayesinde. Korkunç derecede şikayet var meslektaşlarımdan. 'Neden yolcuyu almıyorsun' diye kavgalarımız bile oluyor. Her zaman havaalanına, Sabiha Gökçen'e mi, Rize'ye mi gönderelim seni ne yapalım” şeklinde konuştu.

“ANADOLU YAKASINDA PROBLEM YOK”

Mecidiyeköy'de durdurulan bazı sürücüler ise genelgeden haberdar olmadıklarını söyledi.  Denetimlerde durdurulan bir taksi sürücüsü, “Müşteri almama gibi bir sıkıntım yok. Bu işi yapıyorsanız hizmet vermek zorundasınız. Anadolu Yakası'nda bu problem yok” diye konuştu.

Güldal Torun isimli yolcu ise Bakırköy İncirli'de 2,5 saat taksi bekledim. Ya dolu geldi ya da gideceğin yeri soruyorlar” diye şikayet etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz