İstanbul’da taksici dehşeti!

İstanbul’da taksici dehşeti!

İstanbul’da Taksim’den Beşiktaş’a gitmek isteyen bir grup arkadaş, bindiği takside “Siz Almancısınız 100 euro verin” yanıtı alınca itiraz etti. Taksiciden biber gazlı müdahaleye maruz kalan grup, 16 kişi tarafından darbedildi.

Almanya’dan Türkiye’ye gelen bir grup genç, Taksim’den Beşiktaş’a gitmek için bindikleri takside şiddete maruz kaldı. Geçtiğimiz hafta yaşanan olayda, akşam yemeğinin ardından taksiyle Beşiktaş’a gitmek isteyen grup, Taksicinin fahiş ücret talebi ile karşılaştı. Normalde 30 lira tutacak yol için 100 Euro isteyen taksici gerekçe olarak ise “Siz Almancısınız 100 Euro verirseniz götürürüm.” dedi.

“100 LİRA VERELİM”

Olayın mağdurlarından Ahmet Sayın, yaşananları şu ifadelerle anlattı:

“Biz taksicinin bizi indirmesini istemediğimiz için ‘100 Euro, 980 TL ediyor, 100 TL’ye bizi götürün’ dedik. Taksici bizi indirmeye çalıştı. ‘İnmeyeceğiz sizin göreviniz bu’ deyince bizi korkutmak için hız yaptı, ani durdu. Bu tarz hareketler yaparken bir araca çarptı. Bize bağırıp küfürler etti. Ardından arabada yüzümüze biber gazı sıktı. Taksiden indik. Sonra ikişerli üçerli şekilde esnaf olay yerine geldi ve bizi darp etmeye başladılar. Almanya’dan gelen bir arkadaşımın burnunda 5 kırık var. 16 kişi kasıtlı şekilde bizi öldürmeye teşebbüs ettiler. Gidip darp raporu aldık ve şikâyetçi olduk.”

İSTANBUL’DA TAKSİLERE GÜVEN AZALIYOR

İstanbul’da son yıllarda taksilere yönelik giderek artan şüpheler, birbiri ardına gelen haberlerle artmaya devam ediyor. Yapılan anketlerde vatandaşların güvenlik ve temizlik konularında büyük tereddütler yaşadıkları sonucu ortaya çıkıyor. Ayarlarıyla oynanmış taksimetreler, turistlerden alınan fahiş ücretler, pis koltuklar gibi konuların yanı sıra kadınlar da özellikle gece yolculuklarında taksilerden çekindiğini belirtiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz