İstanbul’da sivrisinek kâbusu: Isırdığı yerde yara çıkıyor

İstanbul’da sivrisinek kâbusu: Isırdığı yerde yara çıkıyor
NotHaber

Sivrisinek ısırığından dolayı başta çocuklar olmak üzere mahallelinin kollarında büyük yaralar çıktı.

İstanbul Avcılar’daki Yeşilkent Mahallesi’nde sivrisinek kâbusu yaşanıyor. Mahalleli, başta çocuklar olmak üzere herkesin kolunda ve bacaklarında sivrisinek ısırığı sonrası kocaman Yaralar olduğunu söyledi. Çocukların bacakları ve kollarında sivrisineklerin sokması sonrası oluştuğunu ileri sürdükleri yaraları gösteren mahalle sakinleri, durumun çözümü için yetkililerden yardım bekliyor.

ÇOCUKLARDA YARALAR, İLTİHAPLAR OLUŞTU

Mahalle sakinlerinden Songül Basıç, "Sinek çok mahallede. Zehirli bu sinekler herhalde. Geçen sene bu kadar yoktu. Bu sene çocuklarda yaralar, iltihaplar oluştu. Kapıyı, pencereyi açık bırakınca içerisi sinek doluyor. Bizi ısırınca biz de böyle yaralar oluşmuyor. Çok sinek var, kocaman kocaman. Karınca gibi uçuyor. Sivrisinek gibi değil böcek gibiler" dedi.

ISIRDIĞI ZAMAN ÇIBAN GİBİ KIPKIRMIZI OLUYOR

Nazmiye Sümer ise sivri sineklerin ısırdıklarında Çıban gibi yara yaptığını belirterek “Isırdığı zaman çıban gibi kıpkırmızı oluyor. Çocuklarımızı bunlardan zor kurtarıyoruz" diye konuştu. Kollarında yaralar oluşan 8 yaşındaki İdil de, "Beni sinek ısırdı. Çok acıyor. İlk çıktığında küçüktü sonradan giderek büyüdü" şeklinde konuştu.

HEMEN DOKTORA GİTMELİ

Öte yandan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Gökçe Demir, "Sivrisinek soktuğunda hiçbir şey taşımasa bile, bakteriler için bir giriş kapısı yaratıyor. Böyle bir maruziyet sonrası bu tarz ciddi yaralar açılıyorsa, en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz