İstanbul’da “Sığınmacı Konseri”

İstanbul’da “Sığınmacı Konseri”

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, İstanbul’da “Sığınmacı Konseri” düzenledi. Türkiye, Suriye, İran, Kongo, Makedonya, Küba ve Kanada'dan sanatçılar konserde sahne aldı.

İstanbul’da Uluslararası Mülteci Hakları Derneği tarafından “Sığınmacı Konseri” düzenlendi. Konserde Türkiye, Suriye, İran, Kongo, Makedonya, Küba ve Kanada gibi farklı ülkelerden sanatçılar sahne aldı. Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlik Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Mülteci TV YouTube kanalından canlı yayımlandı. Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından destekleniyor.

Sunuculuğunu Ümit Sönmez'in yaptığı konserde konuşan MEHCER Göç Sanatçıları Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, "Bugün Birleşmiş Milletlere göre dünya genelinde 80 milyon mülteci var. Bu 80 milyon mültecinin hemen hemen 60-70 milyonu İslam dünyasından. Afganistan'dan, İran'dan, Türki Cumhuriyetlerden, Afrika'dan ve Orta Doğu'dan. Bunun sebebini tahkik ettiğimizde bunun arkasında Batı'yı göreceğiz. Fransa'yı, Amerika'yı, bunların bu coğrafyada yaptığı zulümleri göreceğiz. Onların zulümleri bitmedikçe, bu coğrafyada hicret, göç bitmeyecek" dedi.

BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Abdullah Resul Demir ise konseri hazırlarken asıl hedeflerinin bir farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Dünya üzerindeki mültecilerin seslerine ses olmak için organize ettik bu konseri. Problemlerini, sıkıntılarını belki müzikle ifade etmek isteyeceklerdi. Biz uzun yıllardır hak temelli bir dernek olarak çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Dünya üzerindeki bütün mültecilerin haklarını, bu anlamda onların neyle karşılaşacaklarını ifade etmeye çalışıyoruz. Haklarıyla ilgili mücadeleler veriyoruz. Gerek mahkemeler nezdinde, gerek uluslararası platformlarda elimizden geleni yapıyoruz ama son yıllarda özellikle mültecilerin yaşadığı türlü türlü sıkıntılar oluyor. Belki kendilerini ifade etmekte zorlanıyorlardı. Biz de bugün 20 Haziran'ı vesile kılarak bir farkındalık oluşturalım, müziği kullanalım, bu vesileyle 'müzik herkesin paylaştığı vatan' mottosuyla müziği bir duygu düşünce paylaşımı olarak sizlere iletmeye çalıştık."

SAHNEDE MİSAFİR SANATÇILARA EŞLİK ETTİLER

Konserde Suriye'den Malik Noor, Alaa ve Baidaa Alkhatib, İran'dan Danial Ajdari, Kongo'dan Enzo Ikah, Makedonya'dan Mesut Kurtis, Küba'dan Keily Fidel, Kanada'dan Sarah Atkinson sahne aldı. Türkiye'den Taner Yüncüoğlu, Umut Mürare, Aykut Kuşkaya, Eşref Ziya, Grup Genç, Kemal Faruk, Mehmet Ali Aslan, Resul Aydemir, Tayfun Ayaz ve Hicret Nida Bulut sahnede misafir sanatçılara eşlik etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz