İstanbul’da sağanak yağış yine hayatı durdurdu

İstanbul’da sağanak yağış yine hayatı durdurdu

İstanbul’un bazı bölgelerinde etkili olan yoğun yağış, hayatı adeta durma noktasına getirdi. Bazı ilçelerde su birikintileri oluştu. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’nin giderlerinin patlamasıyla su alt katlara indi.

İstanbul’un bazı bölgelerinde etkili olan yoğun yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Çok sayıda sokak ve cadde sular altında kalırken, araç trafiğindeki artış yüzde 76 seviyesine çıktı, toplu taşımada yoğunluk görüldü. Sağanak yağışın etkili olduğu Başakşehir’de inşaat halindeki istinat duvarı trafiğe kapalı alana çöktü. Çağlayan’da ise İstanbul Adliyesi’nin üst kattaki giderlerinin patlaması ile su alt katlara indi. Ayrıca 3 gün önce Bayrampaşa’da suyla dolan Maltepe alt geçidinde yine aynı senaryo yaşandı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, dükkanlara, otobüs duraklarına ve tentelerin altına sığındı.

Öte yandan, 2 gün önce de etkili olan sağanak yağış ev ve iş yerlerine su basmasına neden olmuştu. Üsküdar’ın Bulgurlu Mahallesi Kurudere Sokak'ta ise rögarın tıkanmasıyla bir binanın bahçesine su basmış bina sakinleri durumu itfaiye ve İSKİ ekiplerine bildirmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz