İstanbul’da metronun yeni simgesi “U”

İstanbul’da metronun yeni simgesi “U”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul’da metro simgesinin değiştiğini duyurdu. Eskiden “M” harfi olan metro simgesi artık “U” harfi ile temsil edilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda İstanbul’da “M” olan metro simgesinin “U” harfi ile değiştirildiğini duyurdu. Kağıthane’de metro çalışmalarını inceleyen Karaismailoğlu, metronun yeni simgesini duyurduğu paylaşımında “İstanbul’da metronun yeni simgesi! I love u” ifadelerini kullandı.

İBB TEPKİ GÖSTERDİ

İBB Sözcüsü Murat Ongun, konuya ilişkin Twitter’dan yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi. Bakan Karaismailoğlu’nın paylaşımını alıntılayan Ongun, “Sayın Bakan, İstanbul'daki metronun simgesi 1992'den beri M'dir. Siz İBB'de görevdeyken de öyleydi, İstanbul'da en çok metro yapılan bu dönemde de M olarak kalacak. Hizmet İstanbul'a hizmettir, ayrıştırmak hiç hoş değil.” cümleleriyle karara tepki gösterdi.

KASIM AYINDA İLK TEST SÜRÜŞÜ

Gayrettepe-Kağıthane-Eyüpsultan-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesinin Kağıthane etabında incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattında Kasım ayında ilk sinyalizasyon test sürüşlerini başlatacağız.” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz