İstanbul'da ilk aşı karşıtı miting!

İstanbul'da ilk aşı karşıtı miting!
NotHaber

Koronavirüs aşısına karşı olan ve pandemiyi planlı bir salgın olarak görenler yarın İstanbul Maltepe miting meydanında buluşuyor. Büyük uyanış adlı miting 15.00’de başlayacak.

Aşı karşıtlarının düzenlediği ‘Küresel çetelere karşı tek ses’ sloganıyla organize edilen ‘Büyük Uyanış’ adlı miting yarın İstanbul’da yapılacak. Maltepe miting meydanında bir araya gelecek aşı karşıtları planlı olduğunu düşündükleri salgını ve aşıyı protesto edecek.

Anadolu Birliği Partisi'nin (ABP) organize ettiği mitinge destek verenler arasında Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, yazar Sema Maraşlı, televizyon programcıları Hamza Yardımcıoğlu ve Erkan Trükten ile şarkıcı Bora Gencer yer alıyor.

BEDRİ YALÇIN: BİZ AŞI KARŞITI DEĞİLİZ

ABP Geneş Başkanı Bedri Yalçın, miting için İstanbul Valiliği’nden izin aldıklarını ve miting alanında salgın tedbirlerine uyulacağını söyledi. Yalçın, bir radyo programında görüşlerini şu sözlerle anlattı: “Biz bir kere aşı karşıtı değiliz. Aşı karşıtı olabilmemiz için bugüne kadar ne kendimize ne çocuklarımıza aşı yaptırmamız gerekir. Bill Gates çetesinin, küreselci çetenin bunu topluma ticari sıvı olarak dayatmalarına karşıyız.”

KAYMAKAMLIK İZİN VERMEDİ AMA VALİLİK VERDİ

Öte yandan aşı karşıtlarının 23 Ağustos’ta “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” başlığıyla Maltepe Kaymakamlığı’na yaptığı başvuru ise reddedildi. Kaymakamlık red kararını toplu yapılacak etkinliklerin kovid-19 virüsünün bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği gerekçesine dayandırdı. Kaymakamlığın red kararına rağmen İstanbul Valiliği mitinge izin verdi. Valilik, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kurallara riayet edilmesi kaydıyla izin verdiğini açıkladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz