İstanbul’da göçük nedeniyle iki bina boşaltıldı

İstanbul’da göçük nedeniyle iki bina boşaltıldı
NotHaber

Daha önce kuyu bulunan bir alanda göçük yaşandı. Yakınlardaki iki bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

İstanbul Ümraniye’de bir binanın garaj girişinde toprak çökmesi meydana geldi. Çökme yaşanan alanında yakından bulunan iki binada çalışan personel tahliye edildi. Elmalıkent Mahallesi'nde bulunan bir iş yerine ait garajın giriş bölümündeki toprak, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olay yetkililere bildirilince bölgeye itfaiye, belediye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

MÜHENDİSLER BİNALARI BOŞALTTI

Çöken alanının zemininde inceleme yapan mühendisler, biri 3 katlı bina diğeri ise 5 katlı iki iş yerinin tedbir amaçlı tahliye edilmesine karar verdi. Çöken alan ekipler tarafından betonla dolduruldu.
Tahliye edilen iş yerinin sahibi Murat Yücetürk, çöken alanda daha önce bir kuyu bulunduğunu ve kuyudan metroya doğru da bir su akıntısı oluştuğunu söyledi.

“GÖÇÜK BÜYÜK DEĞİL”

Mühendislerin büyük bir Göçük olmadığını ve çevreye zarar vermediğini söylediğine dikkat çeken Yücetürk, “Tedbir amaçlı binalarımızı boşalttılar. Biz de tüm personelimizi tahliye ettik. Tahminen göçüğü 3-4 saat içinde betonla dolduracaklar. Daha sonra zemin etüdünün yapılmasının ardından durumu değerlendirecekler" şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz