İstanbul’da fırıncılar aşı olmayana ekmek satmayacak!

İstanbul’da fırıncılar aşı olmayana ekmek satmayacak!
NotHaber

İstanbullu fırıncılar ekmek almak isteyene HES kodu soracak, aşı olmayana ekmek satışı yapmayacak.

Koronavirüs vakalarının artmasının ardından İstanbul’daki bazı fırıncılar tartışma yaratacak bir karar aldı. İstanbul Fırıncılar Odası Esenler Temsilcisi Mustafa Çiçek altı ilçede aşı yaptırmayan vatandaşlara Ekmek satmayacaklarını açıkladı. Çiçek, fırına gelen vatandaşlara HES kodu soracaklarını belirterek “Aşı yaptırmamış olanlara ekmek satışı yapmayacağız. Bu karar şimdilik Bakırköy, Güngören, Bağcılar, Bahçelievler, Bayrampaşa ve Esenler’de uygulanacak ancak kararın en kısa zamanda 39 ilçeye yayılacağını düşünüyorum. Hatta bu kararın tüm Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz” dedi.

İSTANBUL’DA 6 İLÇEDE AŞI OLMAYANA EKMEK YOK!

Koronavirüs vaka sayılarının aşırı bir şekilde artmaya başladığına dikkat çeken Çiçek “Gidişatı iyi görmüyoruz. Bizler de fırıncılar olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. O yüzden fırına gelen vatandaşların aşılarının olup olmadığını kontrol edeceğiz. Belki biz pandemi döneminde kapanmadık ama binlerce küçük esnafımız kapandı ve mağduriyet yaşandı. Benim kimseyi mağdur etmeye hakkım yok. Türkiye'nin bir kapanmaya daha gücü yok” diye konuştu. Çiçek kararın önümüzdeki hafta uygulanacağını söyledi.

VATANDAŞLAR NE DEDİ?

‘Aşı olmayana ekmek yok’ uygulamasını doğru bulan Hakan İpek, "Ben sağlık çalışanıyım, zaten 3 doz aşımı oldum. Herkesin aşı olmasını tavsiye ediyorum. Bu uygulama bizim iş yükümüzü de azaltmış olur. Uygulama gayet mantıklı" dedi. Eyüp Yıldız ise, "Aşı olmayı hiç düşünmüyorum. Bir şey olacaksa zaten olur. Aşıya gerek yok. Hem aşı olmaya ihtiyacım yok" ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz