İstanbul'da elektrikli scootera düzenleme! 15 yaş altına yasak

İstanbul'da elektrikli scootera düzenleme! 15 yaş altına yasak
NotHaber

İstanbul'da elektrikli scooter kullanımına yeni düzenleme getirildi. Buna göre bu araçların kaldırımda kullanımları yasaklandı. Artık 15 yaşını doldurmayanlar da paylaşımlı elektrikli scooter hizmetinden yararlanamayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında Elektrikli scooterların kullanımı, denetimi ve yetki esaslarını belirleyen yönerge teklifi oy birliğiyle kabul gördü.

AZAMİ HIZ 25 KİLOMETRE

İBB, yönergeyle birlikte elektrikli scooter hizmeti veren firmaları kayıt altına alarak lisanslayabilecek. Lisanslar 2 yıl geçerli olacak.

15 yaşını doldurmayanlar paylaşımlı elektrikli scooter hizmetinden yararlanamayacak. Azami hız 25 kilometre olacak, yetkili firmalar belediyeye işgaliye bedeli ödeyecek ve elektrikli scooterlar yalnızca bisiklet ve taşıt yollarında kullanılabilecek. Elektrikli scooterların kaldırımda kullanımı ise artık yasak.

Firmalar, paylaşımlı scooter izni için, UKOME kararı alınmak üzere 15 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında İBB'ye başvuruda bulunacak.

FİRMALAR İŞGALİYE ÖDEYECEK

Yönergeye göre, elektrikli scooterları yalnızca belediyenin izin verdiği yerlerde park edebilecek ve firmalar işgaliye bedeli ödeyecek. Firmalar, olumsuz hava koşullarında kullanıcılara bilgilendirme yapacak, gerekirse scooterı kullanıma kapatacak.

Yolculuk sonunda kullanıcıya, fatura kesilmesi zorunlu olacak. Scooter ile toplu taşıma araçlarına girilemeyecek ve bu araçlara birden fazla kişi binemeyecek.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz