İstanbul'da bazı ilçelerde ekmek 2,5 lira oldu!

İstanbul'da bazı ilçelerde ekmek 2,5 lira oldu!
NotHaber

Ekmeğe zam tartışmaları devam ederken İstanbul’da bazı fırıncılar ekmeği 2,5 liradan satmaya başladı.

İstanbul'daki bazı fırıncılar ekmeği 2,5 liradan satmaya başladı. Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar ve Beykoz ilçelerinde pek çok fırın ekmeği 1 Eylül’den bu yana 2 lira yerine 2,5 liradan satmaya başladı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) 12 No'lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, 5 ilçede fırınların gramajı 50 gram artırarak 270'e çıkardığını, ekmekteki fiyat artışının bu nedenle yaşandığını açıkladı.

HASAN DEMİR: FİYAT DEĞİL GRAMAJ ARTTI

Hasan Demir, 50 gram büyüttüklerini belirterek “Bu zam anlamına gelmiyor. Ekmek büyüdükçe şekil olarak imalat açısından daha çok kolaylaşıyor. Ürettiğimiz ekmeğin sayısı bir miktar düşecektir. Bu durum personelimize bir rahatlık sağlayacaktır. Ancak eleman eksiltecek düzeyde olmayacak. Tüketici açısından herhangi bir fark yok. 220 gram ekmeğe 2 TL ödüyorlardı, şimdi 275 gramlık ekmeğe 2,5 TL ödüyorlar. Ayrıca ekmekler daha geç bayatlıyor” dedi.

FIRINCILAR ZAM İSTİYOR

Ekmeğin büyüdüğü için üretimde yüzde 10 oranında bir düşüş beklediklerini ifade eden Demir, “Bir ekmek alan bir günde tüketirken bir buçuk günde tüketecektir. Fırıncılar olarak Ağustos ayında zam talebimizi ilettik. Birkaç ay içerisinde 230 gram ekmeğin 2,5 TL olmasını bekliyoruz. Zam istiyoruz çünkü Nisan ayından 220 gram 2 TL diye tarife aldık ama Nisan ayından bugüne un fiyatlarında 40 lira artış oldu. Aralık ayında un fiyatlarının daha çok yükseleceği söyleniyor. Buğday fiyatları da bütün dünyada arttı bu iç piyasayı da etkiliyor” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz