İstanbul Valiliği Meral Akşener’i yalanladı!

İstanbul Valiliği Meral Akşener’i yalanladı!
NotHaber

Rami esnafından bir kişinin şikayetini sosyal medya hesabından paylaşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e İstanbul Valiliği’nden yalanlama geldi.

İstanbul Valiliği, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sosyal medya hesabında yayınlanan paylaşımında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

“VALİ BEY BANA HAKARET ETTİ”

Akşener, bir televizyon kanalına konuk olduğu canlı yayın çıkışı kendisine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı şikayet eden Hayati Arı adlı bir kişinin iddialarını video olarak paylaştı. Videoda Vali hakkında ve toptancı esnafının Rami halinden taşınmasıyla ilgili iddialar yer alıyordu. Hayati Arı, valinin kendisine kravatı üzerinden hakaret ettiğini, esnafları elektrik ve sularını kesmekle tehdit ettiğini iddia etti.

MERAL AKŞENER NE DEDİ?

Meral Akşener de videoyu şu sözlerle paylaştı: “Canlı yayın çıkışı sesini duyurmak için yanıma gelen esnaf kardeşimi iyi dinleyin. Ona gösterilen bu tavır, devletteki ciddiyet krizinin yansımasıdır. İşte bu yüzden; milletimizin sesinin hiçe sayıldığı, kibrin ve egonun hüküm sürdüğü bu ucube sistemi değiştirmek zorundayız.”

“HAKARET EDİLDİ İDDİASI DOĞRU DEĞİL”

Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul Gıda Toptancıları Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı ve beraberindeki heyette yer alan Hayati Arı'nın 9 Temmuz Cuma saat 16.30'da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret ettiği belirtildi. Açıklamada, "Valilik makamında yapılan görüşmede, Vali Ali Yerlikaya tarafından sarf edildiği iddia edilen 'Çengiler gibi kravat takmış gelmişsin' ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Valilik makamını 800 esnaf adına ziyaret ettiğini iddia eden Hayati Arı'nın, dernek üyeliği ve esnaf kaydı olmadığı gibi, kuru gıda hali esnaflarımızı temsil etme yetki ve sorumluluğu da yoktur" denildi.

“RAMİ ESNAFINA HER TÜRLÜ YARDIM YAPILIYOR”

Mülkiyeti Eyüpsultan Belediyesine ait olan kuru gıda halindeki esnafları temsil etmeye, İstanbul Gıda Toptancıları Tüccarları Derneğinin yetkili olduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Rami Kışlası'nda bulunan Kuru Gıda Toptancı Hali esnafımız için, Başakşehir ilçemiz Şahintepe Mahallesi'nde modern bir 'Gıda Toptancılar Çarşısı' inşa edilmiştir. Buradaki esnafımızın yeni yerine taşınma süreci, Valiliğimiz, Eyüpsultan Belediyesi ve ilgili dernek ile yapılan görüşmelerle belirlenen takvime göre yürütülmektedir. Esnaflarımızın büyük bir kısmı yeni yerlerine taşınmıştır ve halen taşınma devam etmektedir. Restorasyon ve tahliye çalışmaları tamamlandığında, Rami Kışlası'ndaki 220 bin metrekarelik alanda, 7 milyon kitap kapasiteli Türkiye'nin en büyük şehir kütüphanesi açılacaktır. Eyüpsultan Belediyesi tarafından taşınma sürecinde esnafımıza her türlü yardım yapılmıştır. Elektrik ve doğalgaz kesintisi yapılmamıştır."

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz