Instagram'da "yukarı kaydırma" devri bitiyor: İşte yeni özellik

Instagram'da "yukarı kaydırma" devri bitiyor: İşte yeni özellik
NotHaber

Instagram, hikâyelerdeki bağlantılara ulaşmak için artık ‘yukarı kaydır’ özelliği rafa kaldırıyor. 30 Ağustos'tan itibaren kullanıcılar için link çıkartmaları devreye giriyor.

 

Dünya genelinde son tahmnlere göre 4,5 milyarı aşkın kulanıcısı bulunan Instagram’da bir dönem sona eriyor. Instagram teknik geliştiricileri “yukarı kaydır” insanların hikâyelerde yukarı kaydırarak web sitelerini ziyaret etmesi özelliğini kaldırıyor.

SON BİR HAFTA

30 Ağustos’ta uygulamaya konulacak özellikle yukarı kaydır bağlantısının yerine, kullanıcılar bağlantı tıklanabilir çıkartmaları kullanacak.

Kullanıcıların yukarı kaydırma özellikli bağlantı ekleme imkanına erişebilmesi için doğrulanmış hesap olması veya en az 10 bin takipçisinin bulunması gerekiyor.

DAHA ÖNCE SINIRLI KULLANICI İLE TEST EDİLMİŞTİ

Geçtiğmiiz haziran ayında Instagram, bağlantı özellikli çıkartmaları çeşitli kullanıcılar için test etmişti. O dönemde açıklamalarda bulunan, Instagram’ın eski ürün müdürü Vishal Shah, çıkartmaların insanların şu anda platformu kullanma şekline daha uygun olduğunu söylemiş, amacın çıkartmaları daha geniş bir alana yaymak olduğunu ifade etmişti.

İki özellik arasındaki en temel fark, takipçilerin bağlantı çıkartması olan hikâyelere yanıt verebilmeleri, ancak yukarı kaydırma bağlantısı taşıyan hikâyelere yanıt verememeleri. Yani hikayelere cevap verme özelliği aynı hareketle yapıldığından takipçileinr hikayeye cevap verememesi sorunu da ortadan kalkmış olacak.

ELEŞTİRİLER DE VAR

Uzun süredir kullanımda olan yukarı kaldırma özelliğinin kalkışı birçok kullanıcıyı şimdiden rahatsız etmiş durumda İnstagram'ın link çöplüğüne döneceğine yönelik eleştirilerin sayısıda bir hayli fazla. Diğer yandan Instagram, bu köklü değişikliğe  gerekçe olarak ‘hikâye oluşturma deneyimini kolaylaştırma’ ve ‘daha fazla yaratıcı seçenek’ sunma olanağını gösterdi. Hikâyelerde bağlantılara yer verecek olan stickerın, hikâyeyi atan kişiler tarafından özelleştirilebilecek olması da yeni özelliği cazip kılmaya yönelik bir fikir gibi görünüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz