İmamoğlu: THK uçaklarına talibiz!

İmamoğlu: THK uçaklarına talibiz!
NotHaber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li 11 büyükşehir belediyesi olacak Türk Hava Kurumu yangın söndürme uçaklarına talip olduklarını açıkladı.

Orman Yangınlarıyla gündeme gelen Türk Hava Kurumu’nun (THK) yangın söndürme uçakları, iktidar ve muhalefet temsilcileri arasında tartışmaya neden olmuştu. Bu tartışmaya CHP’li belediyeler yeni bir boyut kazandırdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanıyla birlikte THK’nın yangın söndürme uçaklarının bakım ve işletmesine talip olduklarını açıkladı. İmamoğlu, bu talep için bugün resmi başvuru yaparak sürecin başlatacaklarını söyledi.

THK’NIN UÇAK FİLOSUNU DA GENİŞLETECEKLER

THK Uçaklarının bakım-onarım çalışmalarının yanı sıra filoyu genişletme çalışması da yapacaklarını belirten İmamoğlu, “Atılan yanlış adımlarla geldiği bu durumda biz etkin olmak istiyoruz. 11 büyükşehir belediye başkanımızla mevcut uçaklarımızın tadilatı, tamiratı, bakımı, onarımı hatta filonun genişletilmesi ve hatta bu filodan hizmet alma noktasında belediyelerimizin talebi olduğunu dile getirdik” dedi.

İMAMOĞLU ‘HELPTURKEY’ ÇAĞRISINA DEĞİNDİ

Yangın söndürme çalışmaları için yapılan ‘HelpTurkey’ etiketiyle sosyal medyada başlatılan uluslararası yardım çağrılarının sebep olduğu tartışmalara da değinen İmamoğlu “Dünyada nerede yangın olsa, bize çağrı yapılsa koşa koşa gitmeyi bir insanlık vazifesi olarak görürüz. Bu tür uluslararası çağrının ayıbı yoktur. Tabii ki sorumlularını sorgulayacağız, sorgulamalı bu ülke. Kim bizi bu hale getirdi? Geç mi müdahale edildi? Öncesinde alınan tedbirler alındı mı, alınmadı mı? Sorumluluğun kimde olduğu belli?” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz