İmamoğlu: Bu şehirde kendiliğinden yıkılan binalarımız var!

İmamoğlu: Bu şehirde kendiliğinden yıkılan binalarımız var!
NotHaber

Deprem gerçeğini dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem gerçeğine atıfta bulunarak “Bu şehirde kendiliğinden yıkılan binalarımız var” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar'da Kiraz Evler Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’ne katıldı. Burada olası İstanbul depremine dikkat çeken Başkan İmamoğlu, “Bir gerçeği unutmayalım, İstanbul'un en temel, en birinci meselesi depremle mücadele. Yani ne yazık ki dayanıklı olmayan yapı stoğunun bir an önce dayanıklı hale getirilmesi lazım. Vatanaşlarımızın evinde, can kaybı korkusuyla yaşamasını engellememiz bizim birinci vazifemiz” diye konuştu.

“BİNALAR AKŞAMDAN SABAHA KENDİLİĞİNDEN YIKILIYOR”

İstanbul’daki yapı kalitesinin azlığına değinen İmamoğlu, “Akşamdan sabaha binaların kendiliğinden yıkıldığı bir kentteyiz” diyerek Zeytinburnu ve Sarıyer’de çöken binaları örnek gösterdi. İstanbul'da pek çok çürük bina olduğuna atıf yapan İmamoğlu, “Bildiğimiz, bilmediğimiz binlerce bina var. Yani bunun, bu durumun hepimizin uykusunu kaçırması lazım" şeklinde konuştu.

BİR KADIN İMAMOĞLU’NA ULAŞMAYA ÇALIŞTI

Öte yandan Tören sonrası bir kadın İmamoğlu ile konuşmak için kendisini makam aracının önüne attı. Başkanın korumaları tarafından engellenen kadın İmamoğlu ile ısrarla konuşmak istediğini dile getirdi. Kadının evinin 5 yıl önce yıkıldığı ancak hala yerine yenisinin yapılmadığı öğrenildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz