İmam şaşkın: Sarık ve cübbelerim çalındı!

İmam şaşkın: Sarık ve cübbelerim çalındı!
NotHaber

Namaz kılma bahanesiyle camiye giren bir şahıs, imamın dolabından sarık ve cübbeleri çaldı. İmam ve cami cemaati bu garip hırsızlık karşısında şaşkın olduklarını söyledi.

İstanbul Kağıthane’deki bir camide garip bir hırsızlık olay yaşandı. Namaz kılma bahanesiyle camiye giren bir şahıs camide bulunan bir dolaptan imamın sarık ve cüppelerini çaldı. O anlar caminin güvenlik kamerasına yansırken cami imamı ve cemaati ilk defa böyle bir hırsızlık olayıyla karşılaştıklarını söyledi.

YANINDA POŞET GETİRMİŞ

Cami imamı Muharrem Taşçı cübbe ve sarıkların yerinde olmadığını görünce şaşkınlık yaşadığını belirterek “Caminin ardiyesinden çıkardığım eski cübbe ve sarığımı giyerek ikindi namazını kıldırdım. Daha sonra güvenlik kamerası görüntülerini inceledim. Tanımadığım bir kişi, yanında getirdiği poşete 3’er sarık ve cübbeyi doldurup ayrıldığını gördüm” dedi.

“HIRSIZIN PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Hırsızın cami cemaatinden biri olmadığı bilgisini veren Taşçı, “Bu kardeşimizin psikolojik bir rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum. İmamlığa, elbiselere bir merakı olduğu düşünüyorum. Merakını keşke bize anlatsaydı, fazla olan cübbe ve sarıklarımızdan ona verirdik. Toplum içinde giyilecek bir elbise değil. Biz bunu namaz kıldırırken, vaaz verirken, minberde hutbe okurken giyiyoruz. Kardeşimizin ne amaçla yaptığını bilemiyoruz tabi" diye konuştu.

“MERAK EDİYORUM CÜBBE VE SARIKLARI NE AMAÇLA KULLANACAK?”

Sarıkların ikisinin yeni alındığını söyleyen İmam Taşçı, “Kardeşimiz almış. Merak ediyorum gerçekten ne amaçla kullanıyor? Geri getir desek belki getirir ama şu saatten sonra da pek ummuyorum. Camilerden şadırvan muslukları çalındığını duyduk, hayır kumbarasının çalındığını duyduk ama ilk defa böyle cübbe sarık çalınma olayını kendim yaşadım” şeklinde konuştu.

CEMAATTE ŞAŞKIN!

Cami cemaatinden Lütfü Keskin de ilk kez bu tür bir hırsızlık olayı ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "30-35 yıl oldu bu cami yapılalı. Para çalınır, cihaz çalınır ama cübbenin ve sarığın çalındığını duymadım şu ana kadar." dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz