İkiz Göller tarlaya dönüştü

İkiz Göller tarlaya dönüştü
NotHaber

Antalya’nın Kaş ilçesi ile Muğla’nın Seydikemer ilçesi arasında yer alan İkiz Göller tamamen kurudu! Göl yataklarının adeta tarlaya döndüğü görüntüler bölge sakinlerini üzdü.

Antalya'nın Kaş ilçesi ile Muğla'nın Seydikemer ilçesi arasında kalan Batı Torosların en yüksek ikinci tepesi olan Akdağ'ın eteklerindeki 2500 rakımlı İkiz göller tamamen kurudu, göl yatakları adeta tarlaya döndü.

Antalya’da yayla turizminin önemli merkezlerinden Gömbe Yaylası’ndan gidilen Şubaşı Yaylası’nın üstünde bulunan yan yana oldukları için İkiz Göller diye adlandırılan göllerden kuzeyde bulunan ve yuvarlak şekilli olanında sular tamamıyla çekildi, bitkiler kurudu. Tabanı çatlayan gölün etrafındaki çimler yok oldu. Gölün sadece orta bölümünde az sayıda yeşillik kaldı.

Güney yönde bulunan göl ise tamamen tarlaya döndü. Bu gölde yaşamını sürdüren ördekler bölgeyi terk etti. Göller kuruyunca bölgedeki Yörükler, yüksek hava sıcaklığı nedeniyle daha aşağılara gidemediği için zor günler yaşıyor.

GÖLLER KURUDU YÖRÜKLER ZOR DURUMDA

İkiz Göller’in yanında, Yörüklerin koyun ve keçi sürülerini çıkardığı Subaşı Yaylası da kuraklıktan etkilendi. Yörükler, Kaş Belediyesi’nin yardımıyla kazdıkları kuyudan çıkan suyla çimleri suluyor, bu suyu hayvanları için de kullanıyor.

Uzun yıllardır İkiz Göller’e hayvanları ile çıkan Muğla’nın Seydikemer ilçesinden Hasan Dalgın, “Göller kurudukça mallar zor durumda kalıyor. Etraf kuruyor, sahillere gidemiyoruz sıcak dolayısıyla. Karın yağmaması gölleri kuruttu. Zor durumdayız” ifadelerini kullandı.

Seydikemerli Şeref Poyraz ise, “Burası ilk defa bu sene ağustosun ilk günlerinde kurudu. Su çekildi, doğal güzelliği kayboldu. Bu, kar yağışının azlığından kaynaklanan bir şey. Bu göller buraya hayat veriyor. Göller kuruduğu için bu bölgenin tadı kalmadı. Bölgede hayat bitti” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz