İki günde denizden çıkan müsilaj miktarı beli oldu!

İki günde denizden çıkan müsilaj miktarı beli oldu!
NotHaber

Marmara Denizi’nde başlatılan temizlik seferberliği çerçevesinde iki günde toplanan müsilaj miktarı belli oldu.

"Marmara hepimizin" sloganıyla başlatılan deniz temizliği seferberliği çerçevesinde İstanbul ve çevre illerin kıyılarında belirlenen 31 bölgede temizlik çalışması yapıldı. Çalışmaların sürdüğü iki gün boyunca denizden 392 metreküp müsilaj toplandı.

İlk gün 15 bölgede denizden toplam 235,2 metreküp müsilaj toplandı. Çalışmaların ikinci gününde ise 16 bölgede denizden ve karadan toplama sistemi ile 156,6 metreküp müsilaj temizlendi.

İSTANBUL KIYILARINDAN 103,8 METREKÜP MÜSİLAJ TEMİZLENDİ

Müsilaj temizliğinde, İstanbul'da 103,8, Balıkesir'de 79, Kocaeli'nde 56, Yalova'da 53, Bursa'da 50, Çanakkale'de 27 Tekirdağ'da ise 23 metreküp olmak üzere toplam 391,8 metreküp müsilaj, Marmara Denizi'nden temizlenmiş oldu.

Bariyer serme, sorbent yayma, yüzey sıyırma, kıyıdan uzakta müsilaj biriktirme gibi faaliyetler için de 27 tekne kullanıldı. Temizlik faaliyeti, denizde toplam 46 temizleme gemisi ile karada ise 3 noktada gerçekleştirildi. Hava koşullara bağlı olarak müsilaj artışında değişimler yaşanıyor. Müsilaj özellikle koy ve körfezlerde birikerek etkili oluyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz