İki bakandan CHP liderine otel yalanlaması!

İki bakandan CHP liderine otel yalanlaması!
NotHaber

Orman yangının yakından takip eden Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dillendirdiği ‘yanan alanlara otel yapılacak’ iddiasını asılsız olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa hükmüne rağmen geçtiğimiz günlerde yasalaşan Turizm Teşvik Kanunu ile yanan alanların imara açılacağı iddiasında bulundu. Bu iddiayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yalanladı.

TURİZM BAKANI ERSOY: YANAN ORMAN ALANLARINA OTEL YAPILMAYACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, yangın bölgesi Muğla'da yaptığı açıklamada yanan orman alanlarının imara açılacağına dair iddiaların yalan olduğunu belirterek “Yanan orman alanları herhangi bir sebeple, anayasa ve kanunlar gereğince yapılaşmaya veya başka amaçla tahsisi mümkün değildir." dedi. Ersoy, yanan arazilerin tekrar ağaçlandırılmasının kanuni bir mecburiyet olduğunu vurgulayarak, söz konusu iddiaları ortaya atanların bu durumu çok iyi bildiklerini söyledi.

“BİLE BİLE İSTİSMAR EDİYORLAR”

Orman teşkilatının sahada vatandaşlardan büyük destek gördüğünü hatırlatan Ersoy “Yerel halkımız bu desteği sağlarken sahada olmayan insanların attığı tweetlerle hele hele bunlar siyasiler olduğu zaman olayın motivasyonunu bozduğu zaman inanın sahadaki arkadaşlarımız açısından çok yıpratıcı oluyor” dedi. ‘Otel Yapılacak’ söyleminin bile bile yapıldığını belirten Ersoy, “Bilmelerine rağmen bunun farklı amaçlarla yıpratma, motivasyonu bozma amaçlı kullanılması özellikle çok yanlış adımlardır. Birliğin, beraberliğin gerektiği dönemde en son yapılması gereken harekettir” şeklinde konuştu.

PAKDEMİRLİ: KEMAL KILIÇDAROĞLU DA GERÇEĞİ BİLİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli de Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki göstererek “Yanan orman alanlarına otel yapılacak tarzında bir spekülasyon yapılması son derece yanlıştır. Böyle bir konunun bir genel başkan tarafından açıklanması son derece üzücüdür. Bunun böyle olmadığını kendisi de biliyordu. Bundan da eminim. Anayasa’nın 169. Maddesini tekrar hatırlatmak istiyorum, orman alanlarını daraltmak mümkün değildir. Ormanları kimse yakmaz, yakamaz. Böyle hainler varsa elbette adli merciler ve kolluk kuvvetleri mutlaka verecektir” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz