İETT otobüsleri dökülüyor! Bakım şirketi hakkında çarpıcı iddialar

İETT otobüsleri dökülüyor! Bakım şirketi hakkında çarpıcı iddialar
NotHaber

Son dönemde yangınlar, arızalar ve kazalarla gündeme gelen İETT otolüsleriyle ilgili flaş bir iddia atıldı. CHP'li Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşaviri olduğu, otobüslerin bakım ve onarımını üstlenen şirketin yan sanayi parça kullandığı iddia edildi.

 

İstanbul’da ulaşımın temel unsurlarından İETT otobüsleri, son dönemde meydana gelen arızalar, kazalar ve yangınlarla gündemde.

BİR YANDA TRAFİK BİR YANDA HALAY

İETT otobüslerinin başrolde olduğu son Son olay Üsküdar'da yaşandı. 23.00'da  Salacak Sahil'de meydana geen olayda iddiaya göre, yolcu dolu İETT otobüsü virajı dönerken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde asılı kaldı. Kazada yolcularda yaralanan olmazken, refüjde asılı halde kalan İETT otobüsünü çevredekiler ve yolcular iterek kurtarmaya çalıştı. Kaza nedeniyle Salacak Sahil'de çift yönlü uzun trafik kuyrukları oluştu. Trafikten sıkılan bazı sürücüler araçlarından inerek  halay çekti. Asılı kalan otobüs çekici tarafından kaldırılmasının ardından yol trafiğe açıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili çalışma başlattı. İETT otobüsünün kurtarılma çalışmaları ve trafikte kalan diğer sürcülerin halay çekmesi cep telefonu kamerasına yansıdı.

İHALELER YANDAŞ ŞİRKETE Mİ?

Öte yandan seferlerde büyük aksamalara eden ve vatandaşların mağdur olmasına neden olan bu ve benzeri vakaların artışına  ilişkin çarpıcı iddialar birbirini kovalıyor. İETT’nin bakım, onarım ve tamirat işleri ihalesini alan, Ulaşım İç ve Dış Ticaret AŞ isimli şirketin yetersizliğinin otobüslerde yaşanan soranlara neden olduğu iddia ediliyor.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini üstlendiği şirketin ihale şartnamesine uymayarak otobüslerin bakım ve onarımında orijinal parça yerine yan sanayi ürünleri kullandığı öne sürülüyor. Başkanlığını Remzi Baka‘nın, Genel Müdürlüğünü ise Şaban Baka‘nın yaptığı şirket İETT'den bugüne dek 3 ihale alırken şirketin bu kurumla imzaladığı ihale sözleşme bedeli 825 milyon lira oldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz