İdlib'den acı haber! İki şehidimiz var

İdlib'den acı haber! İki şehidimiz var

Suriye’nin İdlib kentinde faaliyet gösteren TSK'ya ait zırhlı araca teröristlerce yapılan tank savar saldırısı sonucu Kahramanmaraşlı Piyade Uzman Çavuş Ramazan Demir ile Kayserili Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe şehit oldu. Saldırıda 3 Mehmetçik de yaralandı.  

Suriye'nin İdlib kentinde arama tarama faaliyetleri yürüten zırhlı araca terör örgütü tarafından tank savar füzesiyle saldırı düzenlendi. Saldırıda iki askerimiz şehit düşerken 3 askerimiz de yaralandı.

TANK SAVARLA SALDIRDILAR

Gelen bilgilere göre Suriye’nin İdlib bölgesinin Kuzey Afiz üs bölgesinde arama tarama faaliyetleri sonrası, dönüş yoluna geçen zırhlı araca, Kafreya’nın Güneyinde teröristlerce tank savar saldırısı oldu. Yaşanan saldırıda Kahramanmaraşlı Piyade Uzman Çavuş Ramazan Demir ile Kayserili Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe şehit düştü. Hain saldırıda 3 askerimizin de yaralandığı öğrenildi. Saldırısı sonrası yaralılar, Matsumah Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken, şehitlerin cenazesi Cilvegözü’nden Umke’ye teslim edildi. 

ŞEHADET HABERİ BABA EVLERİNE ULAŞTI

Hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Demir’in, şehadet haberi askeri erkan tarafından Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Kızıleniş Mahallesinde yaşayan ailesine iletildi. Diğer şehidimiz Komando Piyade Uzman Çavuş Sınırtepe'nin Kayseri'deki baba evine de acı haberi ulaştı. Yetkililerce aileye haberin verilmesinin ardından, evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı duyururken şehit olan askerlerimiz ailelerine taziye mesajı verdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, bugün arama-tarama faaliyeti sonrası intikal halinde olan bir unsurumuza yapılan saldırı sonucunda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz