İBB’yi baklava dağıtarak protesto ettiler!

İBB’yi baklava dağıtarak protesto ettiler!
NotHaber

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 kilogram baklavanın 392 liraya satın alınmasını protesto etmek için belediye binası önünde baklava dağıttı.

Belediye seçimleri öncesinde “İsrafı önleyeceğiz” sloganıyla aday olan ve seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimindeki belediyede Baklava skandalı ortaya çıktı. Belediyenin denetim komisyonu raporunda İETT Genel Müdürlüğü tarafından, 2020'ye ilişkin Temsil ve Tanıtma Giderleri kapsamında 1 kilo baklavaya 392 lira verildiği ortaya çıktı.

AK PARTİLİ GENÇLERDEN BAKLAVALI PROTESTO 

Olayın medyada duyulmasının ardından AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, israfı protesto etmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binası önünde vatandaşa baklava dağıttı. Gençler, kurdukları stantın yanına "392 TL'yi tatlı tatlı yediler" yazılı pankart açtılar.

SEÇİM VAATLERİ ÇABUK UNUTULDU

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin, “Biz İstanbul'da aradık, taradık, kilosu 392 TL'ye bir baklava bulamadık. Tabii ki kilosu 392 TL olmasa da baklava dağıtalım istedik. Burada biz bir israf olduğunu düşünüyoruz. Gençler olarak bu israfın da tamamen karşısındayız” diye konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçim vaatlerini hatırlatan Tomakin, “Seçimden önce 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde israf var, israfı bitireceğiz.' diyenlerin, hatta bundan dolayı dikey bahçeleri dahi sökenlerin kilosu 392 TL'ye baklava almasını da milletimizin takdirine bırakıyoruz" şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz