Hulusi Akar'dan havalimanı açıklaması

Hulusi Akar'dan havalimanı açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar, Afganistan'ın Kabil Havalimanı işletmesi konusunun önümüzdeki günlerde netleşeceğini, herhangi bir tehlikenin olmadığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Son dönemde çokça tartışılan sınır güvenliği konusuna açıklık getiren Akar, "Mehmetçik sınırlara hakimdir, bu konuda yapılması gerekenleri yaptı, ilave tedbirlerle yapmaya devam ediyor. Mehmetçik bu çalışmalarında yalnız değildir." ifadelerini kullandı.

Sınır güvenliği konusunda sadece bugün değil daha önceden de asılsız iddiaların ortaya atıldığını belirten Akar, "Hudut güvenliğinin tek bir hat olarak değerlendirilmemesi gerekiyor. Alınan tedbirler sınır hattından başlıyor, arkasındaki bölgeleri, oluşturulan kontrol noktaları ile şehir merkezlerini de kapsıyor. Bu kapsamda başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer tüm bakanlık, kurum ve kuruluşlarla yakın iş birliği içinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yerinde ve zamanında her türlü tedbir alındı, alınmaya devam ediliyor." cümlelerini kullandı.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ŞEKİLLENECEK"

Afganistan'daki Kabil Havalimanı işletmesi konusuna da değinen Akar, "Önümüzdeki günlerde bu konu şekillenecek. Bizim herhangi bir şekilde Mehmetçiği tehlikeye atmak gibi durumumuz söz konusu olamaz." şeklinde konuştu.

Kabil Havalimanı'nın kapanması ihtimalinden söz eden Hulusi Akar, "Kabil'deki havaalanının kapatılması durumunda ülkedeki diplomatik misyonların tamamının çekileceğine yönelik açıklamalar var. Böyle bir şeyin Afgan kardeşlerimiz için arzu edilen bir durum olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle biz havaalanının açık kalmasının faydalı olacağına yönelik görüşlerimizi paylaşmaya devam ediyoruz." dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz