Hulusi Akar: TSK, orman yangınıyla mücadelede de milletin emrindedir!

Hulusi Akar: TSK, orman yangınıyla mücadelede de milletin emrindedir!
NotHaber

Orman yangınlarını söndürmede Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) verdiği desteği aktaran Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “TSK, orman yangınıyla mücadelede de milletin emrindedir” dedi.

Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin orman teşkilatına verdiği desteği anlatan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terörle mücadelede olduğu gibi orman yangınlarıyla mücadelede de Türk ordusunun milletinin emrinde olduğunu söyledi.

HULUSİ AKAR: ORDUNUN TÜM İMKANLARI SEFERBER EDİLDİ

Orman yangınlarını söndürmede orduya ait araç ve gereçlerin de kullanıldığını belirten Bakan Akar, “İHA'larımız, helikopterlerimiz, çıkarma gemilerimiz, itfaiye araçlarımız, arazözlerimiz, su tanklarımız, araç/iş makinalarımız, çekicilerimiz ve personelimiz görev alıyor. İhtiyaçlar doğrultusunda tüm imkân ve kabiliyetlerimiz seferber edilmiş bulunuyor, her türlü destek sağlanıyor” dedi.

“YANGINLARIN ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR”

Devletin ve hükümetin orman yangını nedeniyle açılan bütün yaraları en kısa sürede saracak güç ve kudrete sahip olduğunu anımsatan Akar, orman yangınlarıyla mücadele sürerken bir yandan da yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturmanın devam ettiği bilgisini verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz