Hulusi Akar: Tahliyeler devam edecek

Hulusi Akar: Tahliyeler devam edecek

Milli Savunma Bakanı Akar, Afganistan'dan tahliyelerin başladığını ve mutlaka devam edeceğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Afganistan'daki son gelişmeler ve Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda görevli Türk askerlerine ilişkin soruları yanıtlayan Akar, gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

"AMACIMIZ HAMİD KARZAİ HAVALİMANI'NIN HİZMETE DEVAM ETMESİ"

Kabil'in, Taliban tarafından ele geçirilmesiyle Hamid Karzai Havalimanı'nın akıbeti ile ilgili soru işaretleri oluşmuştu. Bakan Hulusi Akar bu konuda, "Biz Kabil’deki uluslararası havaalanına ilişkin görüşlerimizi, niyetimizi başından beri ifade ettik. Buradaki maksadımız herkes tarafından bilinmektedir. Bu maksat doğrultusunda da NATO başta olmak üzere ABD’liler ve diğer ülkelerle, bölgede ve bölge dışında gerekli koordinasyonları sürdürmekteyiz. Bizim amacımız tüm Afganistan için önemli, gerekli olduğuna inandığımız Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’nın herhangi bir aksamaya uğramadan çalışması ve tüm Afganistan’a hizmet etmesi. 6 yıldan beri yaptığımız gibi, çalıştırılması, teknik ve idari yönden bu faaliyetlerin sürdürülmesi. İnsani boyutunu da düşündüğünüzde bu faaliyetin önemli bir boşluğu doldurduğunu biliyoruz. Bu nedenle biz bu konuda taleplerimizi başlangıçtan itibaren ortaya koyduk. Gerekli şartlar sağlandığı takdirde bu yaptığımız çalışmaları sürdürmeyi değerlendirdiğimizi ifade ettik." açıklamasında bulundu.

"ÖNCELİĞİMİZ MEHMETÇİĞİN GÜVENLİĞİ"

Afganistan'dan ayrılmaya çalışanların havalimanında yarattığı izdiham sonucunda yaralanan ve hayatını kaybeden insanların olması tüm dünyada endişe verici bir olay olarak nitelendirilirken, Bakan Akar, havalimanına yönelik herhangi bir saldırının henüz gerçekleşmediğini vurguladı.

Mehmetçiğin güvenliği ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Akar, "Şu ana kadar havaalanına yönelik herhangi bir saldırı, taciz, müdahale söz konusu olmadı. Havaalanı şu anda güvenli görünüyor ancak durum her an değişebilir, buna karşı da biz hazırlıklıyız. Bu manada orada Mehmetçik, verilen görevleri başarıyla sürdürdü, sürdürüyor. Bizim için en önemli şey Mehmetçiğin güvenliği. Mehmetçiğin güvenliği için her türlü tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz. Her türlü gelişmeyi yakından takip ediyoruz." dedi.

"Mehmetçiğin hayatını tehlikeye atmamız söz konusu olmaz, olamaz" şeklinde konuşan Akar, "Şu anda durum sakin görünüyor. Tahliyeler devam ediyor. Mehmetçiğin güvenliği için de her türlü tedbir alındı, alınmaya devam ediliyor. Durum her an değişebilir düşüncesinden hareketle de olayı yakinen, hassasiyet ve büyük bir dikkatle takip etmeye devam ediyoruz. Herhangi bir farklı gelişme olması durumunda da gerekli planlarımızı uygulamaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz