Hulusi Akar: 23 bin 364 hain silahlı kuvvetlerden ihraç edildi

Hulusi Akar: 23 bin 364 hain silahlı kuvvetlerden ihraç edildi
NotHaber

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, orduda yapılan FETÖ temizliğini rakamlarla anlatırken “23 bin 364 hain silahlı kuvvetlerden ihraç edildi” diye bilgi verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, orudaki Fetö temizliğini rakamlarla açıkladı. Bakan Akar, 15 Temmuz 2016'dan bugüne toplam 23 bin 364 hainin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edildiğini belirterek “Bin 997 emekli personelin rütbeleri geri alındı, 2 bin 125 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir" dedi.

HULUSİ AKAR: HAVA KUVVETLERİNDE POİLOTLATRIN YÜZDE 80’İ İHRAÇ EDİLDİ

Öte yandan Hava Kuvvetleri’nde görevli pilotlardan yüzde 80’inin ihraç edildiğini anımsatan Akar, “5 yıldır geriye kalan yüzde 20 pilotla görev icra ediyoruz. Bir pilot 5 pilotun işini yapmak suretiyle bu güne kadar ne terörle mücadele, ne ulaştırma konusunda, ne Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Azerbaycan’da herhangi bir sıkıntı yaşamadık, pilotlarımızın kahramanlığı ve fedakarlığı nedeniyle bu sıkıntı bize yaşatılmadı.

“KARA KUVVETLERİ 176 BÜYÜK ÇAPLI OPERASYON İCRA ETTİ”

Hain darbe girişimden bir ay sonra TSK'nın, Fırat Kalkanı Harekâtı ile gücünü tüm dünyaya gösterdiğini hatırlatan Akar, “Darbe girişiminden bugüne kadar Kara Kuvvetlerimiz, 176 büyük çaplı operasyon icra etmiştir. Suriye ve Irak'ta gerçekleştirilen 10 büyük harekât ile büyük bir alan, terör örgütlerinden temizlenmiş, güvenli bölgeler haline getirilmiştir. Komando tugay sayımız 17'ye yükseltilmiştir. 17 komando tugayımızın tamamı, vatanı, milleti için angaje olmuş ve görevlerinin başındadır” dedi.

“MAVİ VATAN KORUMASI EKSİKSİZ YAPILIYOR”

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ise deniz seyir sürelerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine geldiğini, 2020'de 200 bin saate ulaşıldığını belirten Akar, "Dünyadaki en büyük orduların dahi kesintisiz 150 günlük seyir sürelerini büyük başarı olarak kabul ettiği bir ortamda TCG Giresun gemimiz, 182 günlük kesintisiz seyir süresine ulaşarak bu alanda önemli bir başarı elde etmiştir" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz