Hükümet memura ilk zam teklifini açıkladı

Hükümet memura ilk zam teklifini açıkladı

Hükümet, memurlara yaptığı zam teklifini; 2022 yılında ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay yüzde 6 artı enflasyon farkı, 2023 yılı yüzde 6+6 ve enflasyon farkı olarak açıkladı.

İçindekiler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur sendikalarıyla yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için hükümetin ilk zam teklifini açıkladı. Bilgin'in yaptığı açıklamada zam teklifi, 2022 yılı için ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay yüzde 6 artı enflasyon farkı oldu. 2023 yılı yüzde 6+6 ve enflasyon farkı şeklinde oldu.

Bilgin ayrıca 3600 meselesinin de çözüme kavuşturulması talebini benimsediklerini de aktardı.

MÜZAKERE EDİLECEK

Bakan Bilgin açıkladığı zam teklifinin müzakere edileceğini söylerken sözlerine, "Müzakereler sonucunda ümit ediyorum uzlaşacağımız bir oranda hem enflasyonu kontrol altına alınacak bir çizgi içinde, hem de çalışanlarımızı enflasyona karşı koruyacak bir ücret politikasında birlikte karar aşamasına geliriz." diye devam etti.

Memur-Sen tarafından sunulan teklif ise 2022 yılı için yüzde 21, 2023 yılında yüzde 17 olmak üzere iki yıl için toplam yüzde 38 artırılması, kamu görevlilerine ayrıca toplam yüzde 6 refah payı talebi şeklinde olmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz