‘Hudut Namustu’ yazılı pankartı asan 6 kişi serbest bırakıldı

‘Hudut Namustu’ yazılı pankartı asan 6 kişi serbest bırakıldı
NotHaber

İstanbul’un çeşitli noktalarına, “Hudut Namustu” yazılı pankart asan göçmen karşıtı 6 kişi, yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Göçmenlerin, sınırlardan kaçak yollarla Türkiye’ye gelmelerine öfkelenen ve İstanbul’un farklı noktalarına, ‘Hudut namustu’ pankartı astıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 genç dün akşam gözaltına alındı. Gençler, yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

6 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

'Öfkeli Genç Türkler' imzalı pankartı astıkları belirlenen 6 kişi ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Avukat Afşin Hatipoğlu, gençlerin ifadelerinin alınmasının ardından serbest kaldığını duyurdu.

AMACIMIZ SUÇ İŞLEMEK DEĞİL

Mert G.’nin ifadesinde, “Arkadaşlarımla gündemde olan mülteci konusu ile ilgili konuşuyorduk. Bir tepki gösterme fikri konuşuldu. Söz konusu pankartları hazırladık. Sonra da İstanbul’un bazı noktalarına astık. Her hangi bir suç işlemek amacımız yoktu. Ben Güngören’de oturuyorum Güngören’de çok fazla mülteci var. Bu durumdan artık rahatsızlık duyuyorum. Kendimce bu şekilde tepki verebileceğimi düşündüm. Herhangi bir oluşumla irtibatım yoktur. ‘Öfkeli Genç Türkler' yazısını da internette görmüştüm. Beğendim. Havalı bulmuştum” dediği öğrenildi.

“VATANINI MİLLETİNİ SEVEN BİRİYİM”

Gözaltına alınan gençlerden biri olan Hüseyin B. ise ifadesinde, “Son günlerde medyada görmüş olduğumuz Afganistan uyruklu insanların ülkemize giriş yapmaları ve tahrik edici haberlerin olması nedeniyle hiçbir etki ve tesir altında kalmadan, bir tepki vermek amacıyla söz konusu pankartları hazırladık. Vatanını milletini seven biriyim. Kesinlikle devlete başkaldırma niyetinde değilim. Sadece mültecilere tepki vermek amacıyla bu eylemi yaptım” dediği belirtili.

''KİMSEDEN DİREKTİF ALMADIK''

Savcılıkça ifadesi alındıktan sonra konuşan Ahmet Ç, “Biz kesinlikle kimseden direktif almadık. 7 yıllık arkadaşız. Milliyetçi duygularla hareket ettik” dedi.

“ÖRGÜTE BAĞLAMAYA ÇALIŞTILAR”

Ersin A.'nın avukatı Suat Ocak ise, “Bu gençler tamamen Türk milliyetçisi gençler. Örgüte bağlamaya çalıştılar ama örgütlük bir durum yok. Terör şubeye götürülmeleri anlamsızdı. Birbirlerinden bağımsız şekilde sosyal medyadan paylaşım yapan kişiler” açıklamasını yaptı.

Serbest bırakılan gençler daha sonra avukatlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz