HİSAR Füze Savunma Sistemi’nden iki müjdeli haber!

HİSAR Füze Savunma Sistemi’nden iki müjdeli haber!
NotHaber

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, HİSAR Füze Savunma Sistemi’nden gelen iki müjdeli haberi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Türk hava sahasının güvenliğini sağlayacak Hisar Füze Sistemi’nden iki sevindirici haber geldi. Buna göre HİSAR A+ tüm unsurlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilirken, HİSAR O+ ise seri üretime geçme aşamasına geldi. Haberi sosyal medya hesabından Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir duyurdu.

İKİ FÜZE SİSTEMİNİN MENZİLLERİ 15 VE 25 KİLOMETRE

Savunma Sanayii Başkanlığı iki füze sistemi hakkında detaylı bilgi verdi. Buna göre, HİSAR Hava Savunma Sistemleri, Aselsan-Roketsan iş birliğiyle yerli ve milli imkanlar kullanılarak geliştirildi. Füzelerin harp başlığı ise TÜBİTAK SAGE tarafından üretildi. 360 derece etkinliğe sahip sistem, 6 hedefe aynı anda angajman ve ateşleme yapabiliyor. HİSAR A+ sisteminin önleme menzili 15 kilometre iken HİSAR O+ sistemininki 25 kilometreyi buluyor.

HİSAR, HER TÜRLÜ HAVA ARACINA KARŞI ETKİLİ

Türkiye’nin çatısını her türlü hava koşulunda koruyacak HİSAR hava savunma sistemi savaş uçakları, helikopter, havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve silahlı/silahsız insansız hava araçlarına (İHA/SİHA) karşı etkili oluyor. Türkiye'nin stratejik ve kritik tesislerinin yanı sıra şehirlerin savunmasını da yapacak olan HİSAR, ülke hava savunmasında ciddi bir güç çarpanı olacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz