HelpTurkey kampanyasında kara propaganda şüphesi

HelpTurkey kampanyasında kara propaganda şüphesi

Orman yangınlarıyla mücadele sürerken sosyal medyada başlatılan #HelpTurkey kampanyası tartışma başlattı. "Küresel çağrı" başlığı adı altında yayınlanan mesajın birçok ülkede bot hesaplarla paylaşılarak TT listelerine girmesi Türkiye'yi aciz gösterme çabası olarak yorumlandı.

Türkiye'nin güney bölgelerinde bir süredir devam eden orman yangınlarıyla mücadele devam ederken, sosyal medyada #HelpTurkey etiketi ile başlatılan bir kampanya ülke gündeminin ilk sırasına oturdu.

"Global call" (Küresel çağrı) başlığı altında yüz binlerce hesaptan uluslararası camiaya Türkiye'ye yardım edilmesi çağrısı yapıldı.

 

BAE'DEKİ HAREKETLİLİK DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye'den birçok ünlü ismin de paylaşarak destek verdiği mesajın birçok ülkede bot hesaplarla paylaşılarak TT listelerine girmesi kafalarda şüphe uyandırdı. 

Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) @#HelpTurkey etiketiyle çok sıka süre içinde 2 milyonu aşkın tweetin paylaşılması ve paylaşımların çoğunu bot hesapların oluşturması dikket çekti

Kim ya da kimler tarafından hazırlanıp servis edildiği belli olmayan etiketteki mesajın Türkiye'yi uluslarası arenada zayıf gösterme amacı güttüğü yorumları yapıldı.

ALTUN: DEVLETİMİZİ ACİZ GÖSTERMEK İÇİN...

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise "Yurt dışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası, ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet- millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz