Hava sıcaklıkları artıyor! Yarın hava nasıl olacak?

Hava sıcaklıkları artıyor! Yarın hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son tahminlere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde etkili olan yağışlı hava dalgası, yerini kısa bir süreliğine güneşli havalara bırakacak. Perşembe günü sıcaklıklarda 2 ila 4 derece artış bekleniyor.

Ekim ayının ilk haftasında mevsimine uygun atmosfer yaşayan yurdun kuzey ve iç kesimlerinde, sıcaklıklarda perşembe günü itibariyle 2 ila 4 derece artış bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerine ulaşması bekleniyor. Ancak Yunanistan üzerinden gelen yağışlı hava dalgasının cuma günü akşam saatlerinden itibaren Trakya bölgesinde etkili olması bekleniyor. Yağışlı hava, cumartesi günü İstanbul ve Marmara bölgesinde de hâkim olabilir.

YARIN SICAKLIKLAR ARTIYOR

Sıcaklıkların yarından itibaren yurt genelinde 2 ila 4 derece artması bekleniyor. Üç büyük şehrimizin sıcaklık farkına değerlendirecek olursak; Ankara’da bugün 16 derece olan hava sıcaklığı, cuma günü 20 dereceye ulaşması bekleniyor. Diğer taraftan İstanbul’da bugün 19, cuma günü 21 derece sıcaklık beklenirken, İzmir’de bugün 25 Cuma günü 28 dereceye kadar ulaşması bekleniyor.

CUMA AKŞAMI TRAKYA’YA YAĞMUR GELİYOR

Uzmanlara göre, Yunanistan üzerinde yarın etkili olacak yağışlı hava dalgası, Cuma günü itibariyle ülkemizin sınırına giriş yapacak. Trakya’da Cuma günü akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğinden, meydana gelebilecek sel ve su baskını riskine karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmalarında yarar var.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz